Održani Dani otvorenih vrata udruga 2023.

  • Slika /slike/dovu za web.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Hvala svim udrugama koje su se pridružile manifestaciji i građanima koji su pokazali interes za njihovo djelovanje.
 

Povodom Dana otvorenih vrata udruga 2023. koji se širom Hrvatske održavaju od 1. do 3. lipnja, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je konferenciju Uloga i doprinos udruga za unaprjeđenje kapaciteta i razvoja vještina OCD-a i njihovih korisnika na tržištu rada– izazovi i prilike” 1. lipnja 2023. godine u Kaptol Boutique cinema u Zagrebu (Nova Ves 17).

Na početku konferencije  pozdravnim govorom svima prisutnima u dvorani uz video prijenos u živo obratila se gospođa Helena Beus, ovlaštena za obavljanje poslova ravnateljice Ureda za udruge.
Konferenciju je otvorila potpredsjednica Vlade gospođa Anja Šimpraga. Uvodno su se obratile gospođa Andreja Metelko-Zgombić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, državna tajnica gospođa Margareta Mađerić u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i načelnica sektora gospođa Alena Marković iz Ministarstva pravosuđa i uprave, nakon čega su uslijedile 2 prezentacije i video primjeri projekata a nakon toga i panel rasprava na temu „Uloga i doprinos udruga u razvoju vještina potrebnih za tržište rada i prilike za napredak“
 
Panelisti Konferencije bili su profesorica Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Dario Baron iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Darko Ciglar iz ACT Grupe.
U sklopu panela- “Uloga i doprinos u razvoju vještina potrebnih za tržište rada u prilike za napredak”, Marijana Ivanov, profesorica naglasila je važnost finacijske pismenosti i prilagodbu u  odgojno-obrazovnom sustavu od najranije vrtćke dobi do visokoobrazovnih ustanova. Dario Baron iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike predstavio je sustav vaučera koji će bti dostupan i za organizacije civilnoga društva a Darko Ciglar iz ACT Grupe predstavio je Akademiju poslovnih vještina koja je namijenjena organizacijama civilnoga društva. Za sve  koji nisu mogli doći na konferenciju osigurali smo prijenos u živo putem videostreaminga, a snimka je dostupna na YouTube kanalu Ureda za udruge.
 
Građani su ove godine imali priliku sudjelovati u ukupno 245 različitih događanju koja su udruge organizirale, a pregled svih prijavljenih događanja u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2023. nalazi na aplikaciji UdrugeInfo.
 
Udruge  su nizom kreativnih radionica, predavanja, predstava, akcija i na različite druge inovativne načine predstaviti svoje društveno korisne projekte i programe, ali i mogućnosti volontiranja zainteresiranih građana. Svojim sudjelovanjem u njihovim aktivnostima, građani su mogli steći uvid u široku lepezu aktivnosti koje udruge provode i motivirati se i sami za aktivan angažman u svojim lokalnim zajednicama, bilo kao korisnici usluga, bilo kao volonteri, a u konačnici i kao organizatori tih istih aktivnosti sljedeće godine!
 
Ured za udruge poziva udruge da putem adrese e-pošte dovu@udruge.vlada.hr do 16. lipnja 2023. izvijeste o događanjima koje su organizirale (izvijestite nas o održanim aktivnostima kroz pisani izvještaj, video reportažu i/ili kolaž fotografija). Osigurali smo prigodne nagrade za najaktivnije udruge.
 
 

Pisane vijesti