Održano javno predstavljanje projekata financiranih u sklopu programa Europa za građane

 U EU info centru 14. prosinca 2009. održano je javno predstavljanje projekata financiranih u sklopu programa Europa za građane, u organizaciji Ureda za udruge u svojstvu Kontakt točke za Program, u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija.

Tijekom 2009., hrvatski gradovi, općine i organizacije civilnoga društva aktivno su sudjelovali u provođenju različitih projekata u okviru programa Europa za građane. Ukupno ugovoreni iznos više je od četiri puta veći od uplaćene članarine – istaknuo je predstojnik Ureda za udruge Vidačak. Time se visoka stopa apsorpcije sredstava iz fonda ovoga Programa uspješno nastavila, nakon što je u 2008. ukupni iznos povučenih sredstava iznosio više od 300.000,00 EUR.

 
U uvodnoj riječi sudionike su na događanju, uz predstojnika Ureda za udruge, Igora Vidačaka, pozdravili i Mirijam Katulić iz MVPEI-a, Hrvoje Dolenec, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU te zamjenik šefa Delegacije Europske unije, David Hudson, iskoristivši priliku čestitati Gradu Rijeci na osvajanju nagrade pod nazivom Golden Star za jedan od najboljih projekata programa Europa za građane ostvarenih tijekom 2009. godini.
 
U drugome dijelu događanja predstavljeni su neki od projekata financiranih u sklopu programa Europa za građane u 2009. godini: 
  • „Emigracija – jučer i danas“- Grad Rijeka;
  • „Pažnja! Stvaranje Parlamenta mladih u lokalnim zajednicama“ i „Kroz izvanškolske aktivnosti Europskih klubova do bolje Europe“ - Europski dom Slavonski Brod;
  • „Europski sastanak o klimi, Hrvatska 2009.“ - Zelena akcija/Prijatelji planete Zemlje;
  • „Susjedi u akciji razmjene dobre prakse, razvijanja novih ideja i partnerstava“ - Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom;
  • Mnemozina: Kazalište sjećanja/Faza 1: Okupljanje“ - Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja.

Svi zainteresirani imali su priliku sudjelovati u radionici na temu uspješne prijave projekata na natječaje u sklopu Programa.
Više informacija o programu Europa za građane pročitajte na našim internetskim stranicama.


Pisane vijesti | Europa za građane