Okrugli stol "Suradnjom do učinkovitog Akcijskog plana strategije suzbijanja korupcije"

U organizaciji Ureda za udruge Vlade RH, Ministarstva pravosuđa i Savjeta za razvoj civilnog društva, u dvorani Ivana Mažuranića u Hrvatskom saboru, 13. svibnja 2008. od 9.30 do 12.30, održava se Okrugli stol na temu Suradnjom do učinkovitogAkcijskog plana Strategije suzbijanja korupcije. Uvodni govornici na Okruglom stolu su: Igor Vidačak, predstojnik Ureda za udruge, Toni Vidan, predsjednik Savjeta za razvoj civilnog društva, Vincent Degert, šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj, te Ana Lovrin, ministrica pravosuđa.

Ured za udruge Vlade RH zadužen je za provedbu mjera Nacionalnog programa za suzbijanje korupcije za razdoblje od 2006. do 2008. vezanih uz sudjelovanje organizacija civilnoga društva u aktivnosti sprječavanja korupcije te podizanja javne svijesti o mogućnostima sprječavanja iste.

Cilj ovog Okruglog stola jest raspraviti nacrt teksta nove Strategije suzbijanja korupcije te pripadajućeg Akcijskog plana s predstavnicima Savjeta za razvoj civilnoga društva, kao i s neovisnim stručnjacima na tom području. Budući da oba spomenuta dokumenta ističu važnost aktivne i trajne suradnje svih nadležnih tijela javne uprave s civilnom društvom u provedbi mjera sprječavanja korupcije, ovim Okruglim stolom želi se doprinijeti sinergijskim naporima svih uključenih dionika.


Pisane vijesti