Pitanja i odgovori uz Poziv na dostavu ponuda za održavanje radionica osmišljavanja i razrade projektnih ideja

Slika /slike/logo, vizuali i sl/ESF - uljp - ok - Ucinkoviti-ljudski-potencijali_BOJA_2.jpg

Ured za udruge objavljuje popis odgovora na pitanja zainteresiranih za poziv na dostavu ponuda za pružanje usluga izobrazbe za pripremu i provedbu projekata koji će održavati radionice za potencijalne prijavitelje na natječaje za dodjelu sredstava ESF-a  

 

Nastavno na Poziv na dostavu ponuda za usluge osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na ESF-natječaje Ureda za udruge Vlade RH, objavljujemo odgovore na pitanja zainteresiranih ponuđača.
 
PITANJE ODGOVOR
 „Troškovi svih radionica moraju biti podmireni do kraja 2016. godine“
Što to točno znači? Treba li pružatelj usluge prvo izvršiti zadatke pa onda podnijeti zahtjev za isplatu, ili? Na koji način je planirana suradnja između Vladinog ureda za udruge i pružatelja usluge?
 
Pružatelj usluga mora izvršiti usluge prema ugovoru koji će potpisati s Uredom za udruge. Usluga uključuje: organiziranje radionica, troškove trenera i tisak materijala za svakog sudionika.
Organiziranje radionica uključuje prikupljanje 3 ponude za usluga najma prostora, te tri ponude za usluge cateringa (ponude moraju glasiti na Ured za udruge), pozivanje sudionika, prikupljanje prijevoznih karata sudionika i njihovih podataka potrebnih za refundaciju troškova te slanje istih u Ured za udruge.
Nakon održanih radionica pružatelj usluge mora Uredu za udruge podnijeti izvještaj o izvršenom poslu s uključenom analizom evaluacija od strane korisnika. Dokaze o troškovima prijevoza pružatelj usluga mora podnijeti najkasnije sa završnim izvještajem, a isto može učiniti i nakon svake održane radionice.
Ured za udruge će po obavljenoj provjeri izvještaja pružatelja usluge izvršiti uplatu za trošak usluge organiziranja i održavanja radionica. Ostale troškove će isplatiti direktno ponuditeljima dvorane, cateringa ili sudionicima za troškove prijevoza.
Na koji način je planirano informiranje potencijalnih polaznika/predstavnika udruga?
 
Informiranje potencijalnih polaznika/predstavnika udruga je obveza pružatelja usluga, sukladno Opisu poslova: „pružatelj usluga je odgovoran za cjelokupnu organizaciju radionica što uključuje slanje poziva“. Ured za udruge će pružatelju usluga ustupiti bazu adresa elektroničke pošte potencijalnih korisnika.
Što u kontekstu ovog Poziva znači „pismo namjere“?
 
Pismo namjere podrazumijeva formalnu prijavu u kojoj se iskazuje spremnost na pružanje usluga u skladu s Opisom poslova.
Postoji li mailing lista udruga koje bismo pozvali ili je trebamo samostalno pripremiti izvlačenjem podataka iz Registra udruga i njihovih web stranica?  Izdaju li se potvrde nakon završene edukacije i ako da, tko ih izdaje i snosi trošak tiskanja, UZUVRH ili treneri? Ured za udruge posjeduje bazu adresa elektroničke pošte koju može ustupiti pružatelju usluga održavanja radionica, za potrebe informiranja potencijalnih polaznika. Pružatelj usluga nema obvezu izdavanja potvrda polaznicima o završenoj edukaciji.
Trebaju li sudionici edukacija biti isključivo udruge ili je moguće pozvati i lokalne građanske inicijative, strukovne udruge te neke institucije poput škola, vrtića, JLS, …?
 
Sudionici edukacija ponajprije moraju biti osobe iz organizacija koje su prihvatljivi prijavitelji na natječaje za dodjelu sredstava ESF-a u nadležnosti Ureda za udruge: to su udruge, zaklade, privatne neprofitne ustanove, pravne osobe vjerskih zajednica, socijalne zadruge, kao i sindikati i udruge poslodavaca.
U tekstu poziva se navodi da će treneri prikupiti karte polaznika za povrat putnih troškova. Zanima nas hoće li trener/i isplatiti putne troškove polaznicima na licu mjesta nakon radionice ili će isplata ići na tekuće račune polaznika? Je li potrebno uvrstiti procjenu putnih troškova polaznika u proračun ponude?
 
Procjenu putnih troškova nije potrebno uvrstiti u proračun ponude. Proračun ponude mora sadržavati samo iznos za usluge pružanja radionice, organizacijskih troškova (prikupljanje ponuda za najam prostora i za ugostiteljske usluge, slanje poziva polaznicima radionica, izrada radnih materijala i sl.). Nadoknadu putnih troškova polaznicima isplaćivat će Ured za udruge, na temelju prikupljenih putnih karata javnog prijevoza od polaznika koje će, uz izvještaj o pruženim uslugama, Uredu za udruge podastrijeti pružatelj usluga održavanja radionica.
Trebaju li radni materijali za polaznike radionica biti tiskani? Ili moraju na neki na drugi način biti dostavljeni sudionicima (elektronskom poštom, objavljeni na nekom portalu)? Ako su tiskani, treba li trošak njihove izrade uvrstiti u proračun ponude? Radne materijale za polaznike radionica potrebno je tiskati i podijeliti polaznicima za vrijeme održavanja radionica. Trošak izrade (dizajn i tisak) materijala potrebno je uvrstiti u proračun ponude.
 
Koja je procijenjena vrijednost nabave?
Koji će biti kriteriji odabira?
Ured za udruge očekuje dostavljanje ponuda koje će odgovarati zahtjevima iz Opisa poslova. Ponude će biti ocijenjene na osnovi kompetencija stručnjaka i predloženog sadržaja izobrazbe.


Pisane vijesti