Posjet crnogorske delegacije Uredu za udruge

U srijedu, 27. studenog 2013. Ured za udruge je posjetila delegacija članica crnogorske Koalicije NVO-a za praćenje tijeka pregovaračkog procesa u okviru poglavlja 23, a u sklopu njihove studijske posjete Republici Hrvatskoj koju je organizirao Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) kao koordinator Koalicije, u partnerstvu sa Centrom za antidiskriminaciju EKVISTA, Bjelopoljskim demokratskim centrom i NVO Adria, u okviru projekta "Učinimo pregovarački proces javnim" podržanog od strane Europske unije posredstvom Delegacije Europske unije u Crnoj Gori.

Tijekom posjeta Uredu za udruge predstavljen im je rad samog Ureda te iskustva Hrvatske u tijeku pretpristupnog razdoblja što se tiče sudjelovanja organizacija civilnoga društva u praćenju pregovaračkog procesa u okviru poglavlja 23, ali i pregovaračkog procesa i procesa pristupanja općenito.
 
Također, predstavljena su i iskustva Hrvatske u području savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, financiranja programa i projekata organizacija civilnog društva iz javnih izvora te iz fondova EU u decentraliziranom sustavu upravljanja tim sredstvima.
 
Ovaj se studijski posjet uklapa u strateške ciljeve razvojne suradnje Republike Hrvatske gdje je  područje civilnoga društva jedno od prioritetnih.


Pisane vijesti