Povjerenstvo za suzbijanje korupcije poduprlo primjenu Kodeksa savjetovanja

Pod predsjedanjem predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor u Banskim dvorima održana je sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije.

Na današnjem dnevnom redu sjednice raspravljalo se, između ostalog, i o Smjernicama za primjenu Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata.
 
Povjerenstvo za suzbijanje korupcije poduprlo je primjenu Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata te Smjernica za primjenu Kodeksa kao podlogu za izobrazbu koordinatora za savjetovanja u tijelima državne uprave.
 
Sukladno revidiranom Akcijskom planu uz Strategiju suzbijanja korupcije, u većini središnjih tijela državne uprave i vladinih ureda već su imenovani koordinatori za savjetovanje koji će u resornim tijelima biti zaduženi za razvoj standarda savjetovanja u postupcima donošenja zakona drugih propisa i akata.
 
Europska komisija je odobrila sredstava za provedbu projekta Ureda za udruge u sklopu provedbe programa IPA 2009, unutar kojega će se organizirati niz seminara izobrazbe za koordinatore za savjetovanje koji će pridonijeti jačanju kapaciteta državnih tijela za primjenu europskih standarda i metoda savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.


Pisane vijesti