Poziv Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za promociju STEM-a predstavljen u Karlovcu

  • Slika /dokumenti/0107-tesla-eu-fondovi-nove-prilike-03-scaled.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na informativno-edukativnom događanju „EU FONDOVI - Nove prilike 2021.-2027.“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pobliže o Pozivu doznali građani Karlovca i Karlovačke županije

EU FONDOVI - Nove prilike 2021.-2027.“ naziv je niza događanja namijenjenih predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima regionalnih i lokalnih razvojnih agencija, korisnicima i potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova te dionicima regionalnog i lokalnog razvoja kako bi se što bolje upoznali s nacionalnim i lokalnim razvojnim mogućnostima.
Tijekom ovog događanja organiziranog u ponedjeljak u Karlovcu  uzvanicima su predstavljene aktualne mogućnosti financiranja razvojnih projekata u okviru Kohezijske politike u financijskom razdoblju 2021.-2027. posebno novih programa Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. (PKK) i Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027. (ITP). Također i ITU mehanizam urbanog područja Karlovca, mogućnosti koje pruža proces industrijske tranzicije hrvatskih regija, Program transnacionalne suradnje Euro-MED te poziv za novi projekt EmBrace, Urbani razvojni fond. Tema panel rasprave u kojoj su sudjelovati predavači i predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave bile su razvojne mogućnosti Urbanog razvojnog fonda.
Događanju su prisustvovali državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. U okviru ovog  informativno-edukativnog događanja  predstavljen je i poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za promociju STEM-a“. Helena Beus, ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva izlagali su o pozivu nazočnima.

Pisane vijesti