Poziv na panel rasprave u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2013.

U sklopu nacionalne manifestacije Dani otvorenih vrata udruga te obilježavanja Europske godine građana 2013., Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge u suradnji s partnerskim organizacijama organizira niz panel rasprava.

U Zagrebu će se u srijedu 12. lipnja 2013. održati panel rasprava "Organizacije civilnog društva i institucije Europske unije: kakav dijalog možemo očekivati?". Ovo se događanje uklapa u niz rasprava koje Ured organizira s Hrvatskom alijansom za obilježavanje Europske godine građana, a održat će se od 9:00 do 12:00 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb. 
 
Molimo sve zainteresirane za panel raspravu da svoje sudjelovanje potvrde na e-mail: sandra.pernar@uzuvrh.hr.
 
Agenda

 
Ured za udruge, u suradnji s lokalnim partnerskim organizacijama civilnog društva, 13. i 14. lipnja 2013. organizira četiri panel rasprave u Osijeku, Splitu, Puli i Kninu. Panel rasprave će ujedno biti prigoda za upoznavanje šire javnosti s nedavno započetim projektima koji se provode unutar četiri IPA 2010 sheme bespovratnih sredstava.
 
U suradnji s udrugom za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus u četvrtak 13. lipnja 2013. od 10:00 do 13:00 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, Ulica Slobode 2, održat će se panel rasprava na temu Otvoreno i odgovorno protiv korupcije.
 
Svrha rasprave je otvoriti dijalog o utjecaju organizacija civilnoga društva u borbi protiv korupcije u Republici Hrvatskoj i važnosti suradnje s tijelima javne vlasti u izgradnji transparentnog  i odgovornog sustava upravljanja. Uz predstavnike udruga, očekujemo sudjelovanje predstavnika/predstavnica nadležnih državnih institucija, jedinica lokalne i područne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova, akademske zajednice  i medija.
 
Panel rasprava će ujedno biti prigoda za upoznavanje šire javnosti s nedavno započetim dvogodišnjim projektima unutar IPA 2010 grant sheme „Potpora naporima OCD-a za praćenje i promicanje transparentnosti, učinkovitosti, odgovornosti i uključivosti javne uprave u borbi protiv korupcije“ u sklopu kojeg su ugovorena 3 projekta ukupne vrijednosti 4,457.730,75 KN od čega se veći dio sufinanciranja, 90%, odnosi na sredstva EU  (3,415.678,52 KN) i sredstva koja osigurava Ured Vlade RH za udruge (426.911,81 KN). 
 
Molimo sve zainteresirane za panel raspravu da svoje sudjelovanje potvrde najkasnije do ponedjeljka 10. lipnja 2013. na mail luka.margan@uzuvrh.hr. 
 
Agenda 
 
Popis projekata ugovorenih u sklopu darovnice IPA 2010 „Potpora naporima OCD-a za praćenje i promicanje transparentnosti, učinkovitosti, odgovornosti i uključivosti javne uprave u borbi protiv korupcije“

 
U suradnji s Volonterskim centrom Osijek u petak 14. lipnja 2013od 10:00 do 13:00 sati, na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, Ulica cara Hadrijana 10 održat će se panel rasprava na temu Volontiranjem protiv nasilja među mladima.
 
Svrha rasprave je otvoriti dijalog između predstavnika udruga, nadležnih državnih institucija, jedinica lokalne i područne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova, akademske zajednice i medija o utjecaju volonterskog angažmana u borbi protiv vršnjačkog nasilja te razvoju sustavnih preventivnih programa za suzbijanje nasilja među mladima. Panel rasprava će ujedno biti prigoda za upoznavanje šire javnosti s nedavno započetim dvogodišnjim projektima unutar IPA 2010 grant sheme „Potpora naporima organizacija civilnog društva za prevenciju nasilja među mladima i djecom te za njegovanje volonterstva među mladima“ u sklopu kojeg je ugovoreno 4 projekata ukupne vrijednosti 5,993.297,84 KN od čega se veći dio sufinanciranja, 90%, odnosi na sredstva EU (5,307.075,99 KN) i sredstva koja osigurava Ured Vlade RH za udruge (663.309,87 KN).
 
Molimo sve zainteresirane za panel raspravu da svoje sudjelovanje potvrde najkasnije do ponedjeljka 10. lipnja 2013. na mail anita.prsa@uzuvrh.hr.
 
Agenda
 
Popis projekata ugovorenih u sklopu darovnice IPA 2010 „Potpora naporima organizacija civilnog društva za prevenciju nasilja među mladima i djecom te za njegovanje volonterstva među mladima“

 
U suradnji s Udrugom Zelena Istra iz Pule, 14. lipnja 2013. u Društvenom centru Rojc, Gajeva 3, Pula, s početkom u 12.30 sati održat će se panel rasprava na temu „Civilno društvo, EU fondovi i održivi razvoj“.
 
Panel rasprava će ujedno biti prigoda za upoznavanje šire javnosti s nedavno započetim projektima koji se provode unutar IPA 2010 sheme bespovratnih sredstava „Potpora organizacijama civilnoga društva u razvoju, provedbi, promicanju  i praćenju provedbe politika održivog razvoja i zaštite okoliša'' u sklopu kojeg su ugovorena 3 projekta ukupne vrijednosti 3,669,398,98 KN od čega se veći dio sufinanciranja, 90%, odnosi na sredstva EU (2,934,549,00 KN) i sredstva koja je osigurao Ured Vlade RH za udruge (366,777,41 KN).
 
Ovom prilikom Vas pozivamo da svojim aktivnim  sudjelovanjem doprinesete što boljoj i kvalitetnijoj raspravi. Svoje prijave možete potvrditi mailom na sljedeću mail adresu: maja.tomicic@uzuvrh.hr 
 
Agenda
 
Popis projekata ugovorenih u sklopu darovnice IPA 2010 “Potpora doprinosu OCD-a u razvoju, provedbi, promicanju i praćenju provedbe politika održivog razvoja i zaštite okoliša”

 
U suradnji s udrugom ZvoniMir u petak 14. lipnja 2013. od 11:00 do 14:30 sati, u Gradskoj vijećnici u Kninu, dr. Franje Tuđmana 2, održat će se panel rasprava na temu „Zalaganjem za ljudska prava i suzbijanjem diskriminacije do jednakih mogućnosti za sve“.
 
Svrha rasprave je prvenstveno predstaviti ugovorene projekte, ciljeve i rezultate, ali i raspraviti na temu zadovoljenja prava, jednakih mogućnosti i suzbijanja diskriminacije korisničkih te manjinskih skupina u okvirima EU i hrvatskih standarda. Uz predstavnike udruga, očekujemo sudjelovanje predstavnica/predstavnika nadležnih državnih institucija, jedinica lokalne i područne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova, akademske zajednice  i medija.
 
Panel rasprava će ujedno biti prigoda za upoznavanje šire javnosti s nedavno započetim projektima u trajanju od 18 mjeseci koji se provode unutar IPA 2010 sheme bespovratnih sredstava „Potpora OCD-ima u promicanju i praćenju provedbe politika jednakih mogućnosti i ostalih politika vezanih uz anti-diskriminaciju'' u sklopu kojeg je ugovoreno 4 projekta ukupne vrijednosti ukupne vrijednosti 4.652.219 kuna od čega se veći dio sufinanciranja, 90%, odnosi na sredstva EU 4.135.311 kuna, dok Ured Vlade RH za udruge osigurava 10%, što iznosi 516.907 kuna.
 
Molimo sve zainteresirane za panel raspravu da svoje sudjelovanje potvrde najkasnije do ponedjeljka 10. lipnja 2013. na mail andreja.vidovic@uzuvrh.hr.
 
Agenda
 
Popis projekata ugovorenih u sklopu darovnice IPA 2010 „Potpora OCD-ima u promicanju i praćenju provedbe politika jednakih mogućnosti i ostalih politika vezanih uz anti-diskriminaciju“

 

 

 

 

 



Pisane vijesti