Poziv svim davateljima sredstava na dostavu izvješća o dodijeljenim financijskim sredstvima iz javnih izvora u 2015. godini putem sustava eIzvještavanjeOCD

Slika /slike/financiranje.jpg

Podatke o sredstvima dodijeljenim za projekte i programe organizacija civilnog društva u 2015. godini  potrebno je dostaviti putem elektroničkog sustava izvještavanja najkasnije do 20. rujna 2016.
 

Ovim putem Ured za udruge najsrdačnije se zahvaljuje svim tijelima državne uprave, županijama, gradovima i općinama, te javnim trgovačkim društvima i svim ostalim davateljima sredstava iz javnih izvora koji su u roku dostavili podatke o financijskim sredstvima dodijeljenim za projekte i programe organizacija civilnog društva za 2015. godinu putem informacijskog sustava eIzvještavanjeOCD.
 
Podsjećamo sve davatelje sredstava da su sukladno Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine 26/2015), koja je stupila na snagu 17. ožujka 2015., obveznici primjene Uredbe: tijela državne uprave, Vladini uredi i tijela, druge javne institucije, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, trgovačka društva u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno jedne ili više jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te druge pravne osobe koje dodjeljuju sredstva iz javnih izvora za projekte i programe udruga.
 
Svi obveznici primjene Uredbe dužni su Uredu za udruge dostaviti godišnji izvještaj o provedenim postupcima i dodijeljenim financijskim sredstvima iz javnih izvora u 2015. godini za projekte i programe od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge organizacije civilnoga društva. Pritom je obveza Ureda za udruge izraditi i dostaviti objedinjeno Izvješće Vladi Republike Hrvatske.
 
Pozivamo sve obveznike primjene Uredbe koji to još nisu učinili, a kojima je Ured za udruge poslao korisničke podatke za pristup informacijskom sustavu eIzvještavanjeOCD da dostave podatke o dodijeljenim sredstvima i provedenim postupcima u 2015. putem elektroničkog obrasca i tablice detaljnog izvješća koja se nalazi na linku: http://www.potporaplus.hr:8080/eIzvjestavanjeOCD/
 
 
Za eventualna dodatna pojašnjenja vezana uz elektroničko popunjavanje Upitnika i Detaljnog izvješća te dostavu podataka, molimo pošaljite upit na adresu elektroničke pošte: potpore@udruge.vlada.hr.

Pisane vijesti