Poziv za prijavu predstavnika u Evaluacijsku upravljačku skupinu za Operativni program ''Učinkoviti ljudski potencijali'' 2014. – 2020.

Slika /slike/1. pravo na pristup.jpg

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava kao upravljačko tijelo operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u svrhu daljnjeg jačanja neovisnosti i kvalitete provođenja postupaka evaluacija, pristupilo je osnivanju Evaluacijske upravljačke skupine i za novo financijsko razdoblje.


 U svom radu, Evaluacijska upravljačka skupina upravlja postupcima evaluacija, osigurava neovisnost stručnjaka za evaluaciju i djeluje kao posrednik između stručnjaka za evaluaciju s jedne te dionika i upravljačke strukture s druge strane.
 
Nadalje, Evaluacijska upravljačka struktura imat će značajnu ulogu u izradi i  budućim revizijama Evaluacijskog plana za Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. kojeg će Upravljačko tijelo izraditi sukladno članku 114. Uredbe 1303/2013 Europskog parlamenta i Vijeća.
Pozivaju se zainteresirani predstavnici organizacija civilnog društva za kandidiranje u Evaluacijskoj upravljačkoj skupini za Operativni program ''Učinkoviti ljudski potencijali'' 2014. – 2020. a imajući u vidu 4 prioritetna područja Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.:
 
  • Zapošljavanje i tržište rada
  • Socijalna uključenost
  • Obrazovanje i cjeloživotno učenje
  • Dobro upravljanje

U kontekstu provedbe Inicijative za zapošljavanje mladih kao zasebnog Investicijskog prioriteta predmetnog Operativnog programa peti predstavnik imenuje se iz područja djelovanje mladih.
 
Prijave predstavnika organizacija civilnog društva prema navedenim područjima djelovanja potrebno je poslati na priloženom obrascu do srijede, 23. rujna 2015., na adresu e-pošte: nemanja.relic@uzuvrh.hr
O prijavljenim kandidatima, glasat će članovi Savjeta za razvoj civilnoga društva na sjednici Savjeta ili putem e-maila, a  rezultati će biti objavljeni na web stranici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Pisane vijesti