​Pozivamo vas na predstavljanje programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV), u Karlovcu 23.2. 2022.

Slika /slike/CERV/Letkici.jpg

Mogućnosti financiranja kroz program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti.

Predstavljanje će se održati u srijedu 23. veljače 2022. od 11:00 do 12:30 sati u Društvenom centru Prostor(i)ja, Mije Krešića 4, u Karlovcu.
 
Program događanja:
 
11:00 - 11:10 - Uvod / Pozdravne riječi – Aleksandra Podrebarac, predsjednica, Carpe Diem
11:10 - 12:00 - Predstavljanje programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) 2021.- 2027. - Saša Šegrt, Nacionalna kontakt točka CERV programa
12:00 - 12:30 - Pitanja i odgovori, konzultacije
 
Ako želite sudjelovati molimo vas da popunite PRIJAVNICU (https://forms.gle/BJL2kKwrCfzxyGzk6 )
Iz svake organizacije/ustanove mogu se prijaviti do 2 osobe.
 
Zbog trenutnih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen te ćemo prijave zatvoriti nakon popunjavanja dopuštenog kapaciteta prostora u kojem će se održavati događanje. 
 
U slučaju naknadne nemogućnosti dolaska, molimo vas da nas o tome obavijestite na cerv@udruge.vlada.hr
 
Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, CERV), najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, transparentnosti i dobrom upravljanju. Novi, centralizirani program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane, Prava, ravnopravnost i građanstvo i DAPHNE, a posvećen je izgradnji demokratskije Europe i podizanju svijesti građanki i građana o pravima i vrijednostima Unije kroz financijsku podršku neprofitnom i javnom sektoru. U financijskom razdoblju 2021.-2027., predviđeni proračun CERV programa iznosi 1,5 milijarde eura, a raspodijeljen je na 4 tematske cjeline: 1) Vrijednosti Unije; 2) Jednakost, prava i rodna ravnopravnost; 3) Uključenost i sudjelovanje građana; 4) Daphne - borba protiv svih oblika nasilja.
 
Ured za udruge Vlade RH djeluje kao Nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužena za informiranje i educiranje o CERV programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata.

Pisane vijesti | Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)