Predstavljanje programa Europske unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) i Erasmus+ i platforme EPALE

Slika /slike/CERV/waca-eu-history-of-the-european-union-9-728.jpg

Zajedničko događanje Ureda za udruge Vlade RH, Agencije za mobilnost i programe EU i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 16. prosinca 2021. u Novskoj.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za mobilnost i programe EU i Ured za udruge Vlade RH u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Novska zajednički organiziraju predstavljanja EPALE e-Platforme za obrazovanje odraslih u Europi te mogućnosti financiranja kroz EU programe Erasmus+ i Građani, jednakost, prava i vrijednosti, koje će se održati 16. prosinca 2021. godine u Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj, Radnička ulica 2L, od 11:00 do 13:30 sati

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih predstavit će EPALE e-Platformu za obrazovanje odraslih u Europi. EPALE je europska, višejezična zajednica stručnjaka u području obrazovanja odraslih, a svojim članovima omogućuje povezivanje i učenje od kolega diljem Europe, putem objava na blogu, foruma i alata za traženje partnera.

Agencija za mobilnost i programe EU predstavit će program Erasmus+, najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Novi program započeo je svoje sedmogodišnje putovanje s povećanim proračunom od 26,2 milijarde eura, čime se nastoji prilagoditi globalnim izazovima kroz ključne prioritete uključivost, digitalnu transformaciju te zeleni i participativni prioritet. S obzirom da je jedan od ciljeva programa Erasmus+ poboljšanje kvalitete obrazovanja odraslih diljem Europe, tijekom predstavljanja iznijet će se mogućnosti sudjelovanja u Programu za sve organizacije aktivne u području općeg obrazovanja odraslih kao što su pučka otvorena učilišta, centri za kulturu, muzeji, knjižnice, udruge i sl.

Ured za udruge Vlade RH predstavit će Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values Programme CERV). To je najveći program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju demokracije, temeljnih prava, transparentnosti i dobrog upravljanja. Novi, centralizirani program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane, Prava, ravnopravnost i građanstvo i DAPHNE, a posvećen je jačanju demokratske Europe i podizanju svijesti o pravima i vrijednostima Unije kroz financijsku podršku neprofitnom i javnom sektoru.

Program događanja možete preuzeti ovdje.

Sudjelovanje na događanju moguće je isključivo nakon prijave putem prijavnice.

Broj sudionika je ograničen te ćemo prijave zatvoriti nakon popunjavanja dopuštenog kapaciteta.
 
Napomena: Za sudjelovanje je nužna važeća EU digitalna COVID potvrda, uz poštivanje ostalih epidemioloških mjera (nošenje maski, dezinficiranje ruku i održavanje fizičke distance).
 
Molimo vas da nas u slučaju naknadne nemogućnosti dolaska, obavijestite na odrasli@mobilnost.hr.

Pisane vijesti | Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)