Predstavljanje programa Unije i radionica pripreme projektnih prijedloga u Karlovcu 21. studenog 2023.

Slika /dokumenti/CERV/Karlovac CERV KE 3.png

Predstavljanje će se održati 21. studenoga 2023. u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića u Karlovcu.

Europe Direct Karlovac, Desk Kreativne Europe - Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske organiziraju predstavljanje programa Unije u Karlovcu koje će se održati u utorak 21. studenog 2023. godine s početkom u 10:00 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu (Ul. Ljudevita Šestića 1).

U jutarnjem, prvom dijelu, zajednički će se predstaviti programi Kreativna Europa - potprogram Kultura, jedini mehanizam Unije za podršku kulturnim i kreativnim sektorima i program CERV - Građani, jednakost, prava i vrijednosti, najveći program u povijesti Europske unije namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, ravnopravnosti, jednakosti, borbe protiv svi oblika nasilja i diskriminacije, transparentnosti i dobrog upravljanja. Predstavljanje će obuhvatiti upoznavanje s mogućnostima koje ovi programi nude, aktualne informacije o trenutno otvorenim i nadolazećim pozivima i inicijativama u okviru samih programa te navigaciju kroz Funding and Tender Opportunities portal (FTOP), centralni portal Unije za prijavu projekata na programe Unije.

Sudionici će se zatim, ovisno o interesu, podijeliti u dvije skupine koje će paralelno obrađivati razradu projektnih ideja i odgovarajuću projektnu dokumentaciju. Bit će to prilika za upoznavanje s primjerima dobre prakse, kako bi prisutni mogli bolje razumjeti za kakve projekte je moguće dobiti potporu u okviru ovih programa a koja se sastoji od upoznavanja s projektnom dokumentacijom za svaki program.
Događanje je namijenjeno organizacijama civilnog društva, LAG-ovima, školama i drugim obrazovnim institucijama, jedinicama lokalne samouprave i drugim organizacijama i ustanovama koje djeluju u kulturnim i kreativnim sektorima i/ili se bave razvojem lokalne zajednice, promicanjem ljudskih prava, vladavine prava i temama zaštite od nasilja i diskriminacije.

Za događanje je potrebno ispuniti prijavnicu i u njoj iskazati interes za rad u jednoj od skupine u drugom dijelu radionice.
 
PROGRAM
09:45 - 10:00 - Registracija
10:00 - 10:10 - Predstavljanje Europe Direct Karlovac
10:10 - 11:00 - Pregled programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV), Saša Šegrt, Ured za udruge Vlade RH, Nacionalna kontakt točka programa
11:00 - 11:45 - Pregled važnih informacija o programu Kreativna Europa - Kultura, Anera Stopfer, Desk Kreativne Europe-kultura, Ministarstvo kulture i medija
11:45 - 12:00 - Upoznavanje s portalom Funding and Tender Opportunities (FTOP)
12:15 - 12:30 - Pitanja i odgovori
12:00 - 13:00 - Ručak za sudionike
 
Podjela sudionika prema prijavi na radionicu vezano za CERV/Kreativnu Europu
 
13:00 - 13:15 - Ključni pojmovi CERV/KE programa
13:15 - 14:00 - Razrada projektnih ideja - vježba, rad u grupi
14:00 - 14:15 - Pauza za kavu
14:15 - 15:00 - Predstavljanje projektnih ideja, analiza i komentari & praktični savjeti za uspješnu pripremu projektnih prijedloga
15:00 - 15:15 - Pitanja i odgovori; završetak radionice

Pisane vijesti | Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)