Program aktivnosti Češkog foruma za razvojnu suradnju tijekom češkog predsjedanja Europskom unijom

Češka platforma udruga Češki forum za razvojnu suradnju (FoRS) objavila je glavne prioritetne teme kojima će se posvetiti tijekom češkog predsjedanja Europskom unijom. Prva tema o kojoj će se intenzivno raspravljati je „Razvojna učinkovitost OCD-a“, u sklopu koje će naglasak prije svega biti stavljen na nastavak aktivnosti započetih u lipnju 2008., uspostavljanjem Otvorenog foruma za razvojnu učinkovitost organizacija civilnog društva (Open Forum for CSO Development Effectiveness). Isti okuplja OCD-e s područja pružanja razvojne pomoći iz čitavog svijeta s ciljem oblikovanja globalnog okvira za razvojnu učinkovitost OCD-a.

Druga prioritetna tema je „Dobra vladavina“, u sklopu koje će se pokušati udružiti dvije dimenzije tog koncepta, naime dobru vladavinu u svijetlu pružanja razvojne pomoći i proces demokratizacije.
 
FoRS će tijekom češkog Predsjedništva promovirati i neke druge teme, poput obrazovanja za razvoj, održivih tehnologija i održivog razvoja, migracije i razvoja te poljoprivrede i sigurnosti hrane. Osim toga, organizirat će se i dvije konferencije, to jest „Međunarodna konferencija o obrazovanju za razvoj“ (28. i 29. svibnja 2009.) i Međunarodna konferencija o razvojnoj učinkovitosti OCD-a (23. i 24. lipnja 2009.).  
 
Više informacija o FoRS-ovom programu aktivnosti u sklopu češkog predsjedanja Europskoj uniji možete pronaći ovdje.

 



Pisane vijesti