Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014.-2020.

U sklopu Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014.-2020., će, prema Odluci devet država članica Programa sa sastanka upravljačke skupine održanom u Briselu, 14. studenog o.g., biti na raspolaganju 80 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, za javne i privatne organizacije koje žele surađivati preko granica u području inovacija, strategija u vezi s niskom razinom emisije CO2, prirodnih i kulturnih resursa ili prometa.

Datum raspisivanja prvog poziva za dostavu projektnih prijedloga je indikativan (15. veljače) do službenog odobrenja programa od strane Europske komisije.
 
Više informacija o prioritetima financiranja Programa kao i pravila za sudjelovanje mogu se pronaći u brošuri "PORTRET Programa SREDIŠNJA EUROPA 2020” na linku http://bit.ly/CEflyer, a ostali dokumenti o novom programu suradnje dostupni su na linku www.central2020.eu, te  na programskoj stranici besplatna Zajednica SREDIŠNJE EUROPE (CENTRAL EUROPE Community), koja okuplja više od 1.300 organizacija i nudi pristup bazi podataka projektnih ideja (http://www.central2013.eu/nc/home-central-2020/project-idea-database/) s već više od 70 prijedloga suradnje koji traže partnere.

Također, više možete saznati i na mrežnoj stranici Ministarstva regionalnog razvoja I fondova EU http://www.mrrfeu.hr/default.aspx?id=6366 



Pisane vijesti