Radionica o programu Europa za građane 2014-2020, Novigrad

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Gradom Novigradom - Cittanova organizira dvodnevnu radionicu za izradu projektnih prijedloga za naredni rok (1. rujna 2015. godine) u sklopu programa Europa za građane 2014-2020.

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo, jačanje građanske participacije u Europskoj uniji, izravno utjecanje na strategije i politike, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacijama civilnoga društva i drugim neprofitnim organizacijama, poput obrazovnih, kulturnih i istraživačkih institucija. Program je podijeljen u dvije cjeline: 1. Europsko sjećanje i
2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje koja se sastoji od tri mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva.
 
Radionica će se održati u četvrtak i petak, 18. i 19. lipnja 2015. godine, u Novigraduu dvorani  Zajednice Talijana Novigrad, Mlinska 4/b .
Prvog dana radionice, 18. lipnja, predstavit ćemo strukturu i sve mogućnosti financiranja sredstvima iz ovog programa, te također čuti direktna iskustva iz primjera dobre prakse. Drugog dana radionice, 19. lipnja, održat ćemo individualne konzultacije s predstavnicima institucija/organizacija koje već imaju određene projektne ideje s ciljem dodatne razrade i prilagodbe ideja prioritetima Programa.   
 
Detaljniji program radionice možete pronaći ovdje.
 
Bitno je istaknuti kako troškovi eventualnog noćenja za one koji odluče ostati oba dana, neće biti pokriveni od organizatora. Međutim,  osvježenje i ručak bit će osigurani tijekom oba dana. Molimo Vas da ukoliko prijavite dolazak na radionicu, ali iz nekog razloga ipak niste u mogućnosti doći, da nam javite što prije kako bismo prilagodili broj porcija.
 
Prijava sudjelovanja na radionici
 
Broj sudionika prvog dana radionice je ograničen na 40, te je predviđeno da najviše dvije osobe iz jednog tijela lokalne vlasti/jedne organizacije/institucije prisustvuju radionici.
 
Iskaz interesa za sudjelovanjem na radionici podnosi se isključivo ispunjavanjem on-line Google prijavniceMolimo Vas da istu ispunite najkasnije do petka, 12. lipnja 2015. godine (na kraju prijavnice obavezno kliknuti na „Pošalji).
 
Svim osobama koje ispune on-line prijavnicu bit će putem e-maila, a zaključno s 15.6., potvrđeno sudjelovanje na radionici.
 
Vaš tim Europa za građane


Najave | Europa za građane