Radionica o standardima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge - I. modul

Slika /slike/1. pravo na pristup.jpg

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske od 07.-09. svibnja 2019. godine u Državnoj školi za javnu upravu održava radionicu Standardi financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge - I. modul

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske od 07.-09. svibnja 2019. godine u Državnoj školi za javnu upravu održava radionicu Standardi financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge - I. modul.
 
Radionica je namijenjena službenicima koji surađuju s udrugama i drugim organizacijama civilnoga društva i rade na poslovima pripreme i provedbe natječaja za financiranje projekata i programa udruga u jedinicama lokalne i područne samouprave, a potom i rukovodećim službenicima odgovornima za planiranje i provedbu proračuna u jedinicama lokalne i područne samouprave.
 
Cilj radionice je osvijestiti mogućnosti kreiranja društvenih promjena kroz učinkovito planiranje i provedbu natječaja za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora, a predavači su zaposlenici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske koji, kao koordinativno tijelo za provedbu Uredbe, redovito provodi savjetovanja i izobrazbu zaposlenika davatelja financijskih sredstava koji rade na dodjeli financijskih sredstava udrugama.
 
Trodnevna radionica se održava u trajanju od dvadeset četiri trening sati na kojoj će se službenici koji rade na poslovima pripreme i provedbe natječaja, odnosno upravljaju sredstvima namijenjenim za financiranje projekata i programa udruga iz državnog i lokalnih proračuna te fondova EU upoznati s pripremom, izradom i provedbom strateškog dokumenta kao temelja za financiranje projekata i programa organizacija civilnoga društva.
 
Nadalje, polaznici će se na radionici upoznati s okvirom za djelovanje i financiranje udruga, odnosno Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/2015) koju su, kao novi normativni okvir, obvezni primjenjivati svi davatelji financijskih sredstava iz javnih izvora prilikom financiranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, zatim načinom povezivanja strateških dokumenata  kod izrade i pripreme natječaja pa sve do ugovaranja i praćenja provedbe financiranih projekata i programa organizacija civilnoga društva.
 
Prijave na radionicu zaprimaju se registriranjem, odnosno prijavom u sustav Državne škole za javnu upravu.
 
Zainteresirane pozivamo da svoje mjesto rezerviraju što prije zbog velikog interesa.

Pisane vijesti