Regionalni forum Europa za građane 2012

 
 
Regionalni forum Europa za građane 2012 u organizaciji Ureda za udruge održan je u Varaždinu, 15. – 16. studenoga 2012. Forum su otvorili dr. sc. Damir Kušen, voditelj službe za srednju, istočnu i južnu Europu, gđa. Kossara Petrova, predstavnica Izvršne agencije za obrazovne, audio-vizualne i kulturne politike i g. Igor Vidačak, ravnatelj Ureda za udruge.
 
                                    
 
Sudionicima Foruma – predstavnicima 80 organizacija civilnog društva i lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Mađarske i Hrvatske – osigurana je platforma za kreativno osmišljanje projektnih ideja, odnosno budućih projektnih prijedloga u sklopu programa Europa za građane, zajedno s partnerima iz navedenih zemalja. Koristeći metodu Otvorenog prostora, sudionici su identificirali partnere i razvili 23 projektne teme i ideje koje tijekom slijedeće godine planiraju prijaviti na program Europa za građane. Compendium projektnih prijedloga možete pronaći ovdje
 
                        

Program Europa za građane, koji je od listopada 2007. otvoren i za Hrvatsku, jedan je od programa Europske unije koji predstavljaju integrirani niz aktivnosti koje Unija usvaja s ciljem promicanja suradnje među zemljama sudionicama Programa u različitim područjima vezanima zajedničkim politikama. Svrha Programa jest poticati razvoj aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija napretka. 



Pisane vijesti | Europa za građane