Seminar "Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – visoka zapošljivost i mobilnost radne snage" – Našice

Seminar pod nazivom "Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – visoka zapošljivost i mobilnost radne snage" održat će se u četvrtak, 2. srpnja u Našicama
Tijekom seminara bit će predstavljen Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.", koji je Europska komisija usvojila 17. prosinca 2014. godine. Operativni program sufinancira se sredstvima Europskog socijalnog fonda i sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske u ukupnoj vrijednosti od 1,85 milijardi eura. Njegova provedba omogućit će znatna ulaganja u razvoj ljudskih potencijala u Republici Hrvatskoj, osobito u području zapošljavanja za koje je osigurano financiranje u iznosu većem od 600 milijuna eura.
 
Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali" pruža mnoštvo mogućnosti u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja i stoga Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, koje upravlja Operativnim programom, nastoji informirati što je više moguće potencijalnih korisnika o Europskom socijalnom fondu i motivirati ih na početak pripreme projekata. U tom smislu u ožujku i travnju ove godine u Splitu, Opatiji, Osijeku i Zagrebu već su održana četiri opća seminara "Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda" na kojima je u cjelini predstavljen Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali".
 
Seminar u Našicama bit će posvećen jednom od najvažnijih područja Operativnog programa – zapošljavanju. Seminarske aktivnosti podrobno će predstaviti načine na koje će  sredstva Europskog socijalnog fonda sve do 2023. godine doprinositi borbi protiv nezaposlenosti, pružiti podršku samozapošljavanju, pomoći mladima pri ulasku na tržište rada i modernizirati institucije koje se bave tržištem rada u Republici Hrvatskoj. Predstavit će se i projekti koji se smatraju najboljim primjerima iz prakse u području zapošljavanja iz zemalja članica Europske unije.
 
Ovo događanje bit će ujedno i prilika na kojoj će sudionici moći postaviti pitanja predstavnicima institucija koje čine operativnu strukturu odgovornu za provedbu Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020."
 
Online prijava za seminar nalazi se ovdje.


Najave