Studijski posjet Delegacije Republike Turske Hrvatskoj, 20. rujna 2012., Ured za udruge

S ciljem poticanja regionalne i međunarodne suradnje na području razvoja civilnog društva, Ured za udruge VRH već nekoliko godina sudjeluje u organiziranju susreta s delegacijama s područja Jugoistočne Europe s ciljem prijenosa iskustva i znanja za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u zemljama regije.

U sklopu studijskog posjeta Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Delegacija Republike Turske je u četvrtak, 20. rujna 2012. posjetila Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Cilj posjeta bio je upoznavanje sa sustavom praćenja provedbe projekata financiranih sredstvima EU koje provode organizacije civilnog društva u Hrvatskoj.

Tom prilikom sudionici su informirani općenito o funkcioniranju decentraliziranog sustava praćenja provedbe projekata te ulozi Ured za udruge, odnosno Jedinice za provedbu projekata u odnosu na Središnju agenciju za financiranje i ugovaranje temeljem potpisanog Operativnog sporazuma. Predstavljen im je mehanizam savjetovanja s predstavnicima civilnog društva u cijelom projektnom ciklusu a napose tijekom faze programiranja, odnosno predlaganja prioriteta za financiranje kroz pojedine financijske alokacije, pri čemu veliku ulogu ima Savjet za razvoj civilnog društva u Hrvatskoj.


Pisane vijesti