U Čakovcu predstavljen program Europa za građane, a Mursko Središće i Prelog potpisali Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnoga društva

  • Slika /slike/Deklaracija_Mursko Sredisce i Prelog.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Čakovcu, 16. veljače 2016. godine, na 14. sjednici kolegija gradonačelnika i načelnika općina u Međimurskoj županiji, Maja Tomičić, ispred Ureda za udruge kao Kontakt točke programa Europa za građane u Republici Hrvatskoj, informirala je prisutne o mogućnostima financiranja projekata iz programa „Europa za građane“.

Na istom događanju, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vesna Lendić Kasalo, predstavila je Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, nakon čega je uslijedilo potpisivanje Deklaracije od strane gradonačelnika Murskog Središća i Preloga.

Uz Čakovec, koji je Deklaraciju potpisao 2013. godine, još su dva grada iz Međimurske županije potpisala Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, pridruživši se tako listi od ukupno sedamdeset i osam gradova – potpisnika Deklaracije koji su izrazili spremnost za daljnje razvijanje suradnje i partnerskog odnosa s organizacijama civilnoga društva.

Uz gradonačelnika Murskog Središća, gospodina Dražena Srpaka, te gradonačelnika Preloga, gospodina Ljubomira Kolareka, potpisivanju su nazočili gradonačelnici i načelnici općina u Međimurskoj županiji te župan Međimurske županije, gospodin Matija Posavec.

Ovim putem, pozivamo i ostale gradove da potvrde želju za razvijanje suradnje i partnerskog odnosa s organizacijama civilnoga društva te se unaprijed zahvaljujemo na spremnosti za potpisivanjem Deklaracije o suradnji gradova i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

Deklaracija je rezultat suradnje Ureda za udruge s Udrugom gradova u provođenju mjera i aktivnosti predviđenih Nacionalnom strategijom stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2012. do 2016. godine. Tekst Deklaracije dostupan je ovdje, a popis svih gradova koji su potpisali Deklaraciju dostupan je ovdje

Pisane vijesti | Europa za građane