U Pazinu predstavljeni planirani ESF pozivi Ureda za udruge te program Europa za građane

  • Slika /slike/Pazin 17.10._1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predstavnice Ureda za udruge sudjelovale su na Info danima za udruge u Pazinu 17. listopada 2018.

Info dane za udruge organizirala je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a bili su namijenjeni udrugama s područja Istarske županije, njihovim članovima i članicama, jedinicama lokalne i područne samouprave, ostalim organizacijama civilnoga društva i zainteresiranima za civilni sektor.
Predstavnice Ureda za udruge prezentirale su pozive koje Ured planira objaviti u okviru Europskog socijalnog fonda, a kojima je cilj jačati kapacitete organizacija civilnoga društva u područjima antikorupcije, sudioničkog upravljanja javnim prostorima te inovativnog korištenja otvorenih javnih podataka.
 
Također, predstavnice Ureda za udruge, kao nacionalne Kontakt točke programa Europa za građane, prisutnima su prikazale sve mogućnosti za financiranje projekata i informirale prisutne o promjenama i novostima koje će nastupiti u 2019. godini u okviru ovog programa Unije.
 
Na kraju događanja predstavljan je i primjer dobre prakse, projekt općine Svetvinčenat:  Adriatic intergenerational debate to face Euroscepticism, koji je za svoje aktivnosti u sklopu programa Europa za građane dobio sufinanciranje od 16.500 EUR, unutar Mjere 2.1. Bratimljenje gradova.

Pisane vijesti