U Splitu održana javna rasprava o prioritetima Nacionalne strategije za razvoj civilnoga društva

  • Slika /slike/image2.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Održana je druga u nizu javnih rasprava Ureda za udruge Vlade RH s ciljem uključivanja što većeg broja zainteresiranih dionika u pripremu nove Nacionalne strategije.

Cilj je javnih rasprava dobiti povratnu informaciju organizacija civilnoga društva o preprekama i izazovima razvoja civilnoga društva u novom četverogodišnjem razdoblju, uz osvrt na provedbu aktualne Nacionalne strategije. Javne rasprave predstavljaju početak procesa izrade nove Nacionalne strategije koji će se nastaviti dodatnim tematskim raspravama tijekom 2016. godine. Proces će biti okončan internetskim savjetovanjem te usvajanjem Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u razdoblju od 2017. do 2021. godine u 2017. godini.
 
Na javnoj raspravi u Splitu predstavnice Ureda za udruge, Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja, Stela Fišer Marković, voditeljica odjela i Darija Marić, savjetnica, predstavile su dosadašnji napredak u provedbi aktualne Nacionalne strategije za razdoblje od 2012. do 2106. godine te razgovarale s predstavnicima organizacija civilnoga društva o aktualnim izazovima s kojima se susreću te mogućim prioritetima u novoj Nacionalnoj strategiji za naredno razdoblje. Na raspravi je sudjelovalo 28 predstavnika organizacija civilnoga društva.
 
Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete preostalim javnim raspravama u Vama najbližem gradu te doprinesete procesu izrade Nacionalne strategije svojim sugestijama i komentarima.

18. travnja – Osijek, dvorana Gradska četvrt Gornji Grad, s početkom u 13 sati; 
28. travnja – Zagreb, Tribine grada Zagreba, s početkom u 9.30 sati. 


Molimo Vas da, zbog ograničenog broja sudionika, potvrdite svoje sudjelovanje na javnim raspravama najkasnije 3 dana prije održavanja pojedine rasprave, putem obrasca dostupnog ovdje.

Potvrdu da je Vaša prijava prihvaćena dobit ćete najkasnije jedan dan uoči održavanja rasprave na koju ste se prijavili.  

Pisane vijesti