Upute Upravljačkog tijela vezane uz izvanredne okolnosti uzrokovane virusom SARS-CoV-2

Slika /slike/logo, vizuali i sl/Ucinkoviti ljudski potencijali_boja_veci.png

Upute se odnose na Posrednička tijela te korisnike Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava potpisanih u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020." i Programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć 2014.-2020. Objavljena dodatna Uputa od 26. ožujka 2020.

Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, je uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih virusom SARS-CoV-2 donijelo Odluku o dozvoli produljenja razdoblja provedbe projekata u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ te je omogućeno produljenje roka za povrat sredstava uslijed pandemije.
Navedeni dokument objavljen je na mrežnim stranicama esf.hr pod rubrikom "Važni dokumenti", odnosno na sljedećoj poveznici.

Osim toga, donesena je i Uputa Upravljačkog tijela Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i Programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć 2014.-2020. Posredničkim tijelima Sustava upravljanja i kontrole Europskog socijalnog fonda te Fonda europske pomoći za najpotrebnije FEAD o postupanju u izvanrednoj situaciji uzrokovanoj pojavom SARS-CoV-2 virusa. Uputa je dostupna ovdje.

Također, donesena je i Uputa Upravljačkog tijela Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. temeljem zaključaka Vlade o mjerama pomoći gospodarstvu uslijed epidemije SARS-CoV-2 virusa. Navedeni dokument odnosi se na postupke u vezi pravdanja troškova nabava te izvršenja povrata, a dostupan je ovdje.

Upravljačko tijelo dostavilo je 26. ožujka 2020. Uputu o postupanju s troškovima uslijed pandemije COVID-19. Uputa je dostupna ovdje.


 

Pisane vijesti | Uputstva