Uspostava Nadzornog odbora "u sjeni" za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala

U okviru nadležnosti koje proizlaze iz članka 63. Uredbe vijeća (EZ) br. 1083/2006 Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kao tijelo nadležno za upravljanje Operativnim programom Razvoj ljudskih potencijala obvezno je uspostaviti Nadzorni odbor „u sjeni“ („shadow“ Monitoring Committee) u okviru prve generacije strukturnih fondova.
 
Obzirom na četiri specifična sektora u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala (obrazovanje, rad i zapošljavanje, socijalna uključenost i razvoj civilnoga društva), te imajući u vidu određene ciljne skupine u okviru istog (žene, mladi, manjine, branitelji, osobe s invaliditetom, branitelji), Savjet za razvoj civilnoga društva dužan je predložiti imenovanje 9 predstavnika civilnoga društva i 3 zamjenika u navedeni Nadzorni odbor, kao najkompetentnije predstavnike navedenih sektora i skupina. 
 
Napominjemo da svi predstavnici civilnoga društva u slučaju glasovanja u Nadzornom odboru imaju pravo na jedan (zajednički) glas.
 
Molimo sve zainteresirane da do 24. listopada 2012. putem obrasca dostave prijedloge kandidata za Nadzorni odbor „u sjeni“. Prijedlozi se dostavljaju članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga pojedinih područja. Popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.
 
Popis dosadašnjih članova i zamjenika u IPA Sektorskom nadzornom odboru

Savjet za razvoj civilnog društva


Pisane vijesti