Više od 33 milijuna kuna za projekte organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a

  • Slika /slike/STEM.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Održana svečana dodjela ugovora za Poziv "Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a".

Povodom dovršetka procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske 12. svibnja 2021. godine organizirao je svečanu dodjelu ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.

Pozivom ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna se želi jačati kapacitete organizacija civilnoga društva za aktivno uključivanje djece i mladih te opće populacije u popularizaciju STEM-a. Specifično, Poziv je usmjeren unaprjeđenju kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a; suradnje organizacija civilnoga društva i odgojno-obrazovnih i visoko-obrazovnih institucija u području popularizacije STEM-a te povećanju broj aktivnosti s ciljem popularizacije STEM-a u općoj populaciji, s naglaskom na djeci i mladima.

Projekti koji se ugovaraju temeljem druge Odluke o financiranju vrijedni su više od 33 milijuna kuna, a sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Potpisnike ugovora uvodno su pozdravili predstavnici Posredničkih tijela i Upravljačkog tijela za provedbu Europskog socijalnog fonda.

Pisane vijesti