Visoki dužnosnici Bosne i Hercegovine u posjetu Uredu za udruge

Ured za udruge sudjelovao je u organizaciji studijskog posjeta visokih dužnosnika institucija BiH koje pružaju potporu razvoju civilnog društva u Republici Hrvatskoj u trajanju od 25. do 27. svibnja 2011.

Studijski posjet organiziran je u sklopu EU IPA projekta Jačanje kapaciteta civilnog društva za civilni dijalog u BiH. Svrha studijskog posjeta bila je stjecanje znanja i prijenos iskustava o institucionalnom, pravnom i financijskom okviru za podršku organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj, mehanizmima za uključivanje organizacija civilnog društva u civilni dijalog (policy dialogue) te utjecaju procesa europskih integracija na razvoj civilnog društva i iskustva u pripremi zemalja kandidatkinja za članstvo u EU.

S dužnosnicima i timom IPA projekta sastali su se potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Slobodan Uzelac, predstojnik Vladinog Ureda za udruge, dr.sc Igor Vidačak te predsjednica Savjeta za razvoj civilnog društva, gđa. Slađana Novota.

Također je organizirano sudjelovanje na otvaranju Dana udruga koji su održani u Puli 26.–28. svibnja, te su održani sastanci s dužnosnicima Istarske županije, grada Pule te predstavnicima Saveza udruga Rojc.

Ovim posjetom otvorene su nove mogućnosti regionalne suradnje te razmijenjena znanja i iskustva vezano za potporu razvoju i jačanju civilnog društva.



Pisane vijesti