Poziv na predlaganje predstavnika organizacija civilnoga društva za člana Radne skupine za praćenje provedbe Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2017. do 2022. godine

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/shutterstock_165696095.jpg

Rok za dostavu kandidatura je četvrtak 25. travnja.

Sukladno Odluci o osnivanju Radne skupine za praćenje provedbe Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2017. do 2022. godine od 15. travnja 2019., predviđeno je da u radu Radne skupine sudjeluje jedan predstavnik organizacija civilnoga društva koje se bave zaštitom i promicanjem ljudskih prava.

Izbor predstavnika organizacija civilnoga društva koje se bave zaštitom i promicanjem ljudskih prava, provest će se putem Savjeta za razvoj civilnoga društva, sukladno odredbama Poslovnika Savjeta kojima se uređuje postupak kandidiranja i izbora predstavnika organizacija civilnog društva u povjerenstva, savjetodavna ili radna tijela na zahtjev  tijela državne uprave, ureda Vlade i drugih tijela javne vlasti.

Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da putem obrasca dostave prijedloge kandidata za člana Radne skupine za praćenje provedbe Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2017. do 2022. godine
Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: savjet@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.     

Pisane vijesti