60. godišnjica EGSO-a

Slika /slike/60th_visual.jpg

Europski gospodarski i socijalni odbor je 24. svibnja 2018. proslavio 60 godina postojanja. Obljetnica je obilježena raspravom o budućnosti Europe.

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) je 24. svibnja 2018. proslavio 60 godina postojanja. Obljetnica je obilježena raspravom o budućnosti Europe u kojoj su sudjelovali Luca Jahier, predsjednik EGSO-a, Ramón Valcarcel Siso, potpredsjednik Europskog parlamenta, Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije i Karl-Heinz Lambertz, predsjednik Europskog odbora regija. Poruku članovima EGSO-a je poslao i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

Predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora istaknuo je kako je sada najbolji trenutak za zaštitu i obnovu zajedničkih europskih vrijednosti oko kojih nema kompromisa. Dodatno, Istaknut je doprinos EGSO-a u priznavanju važnosti civilnog dijaloga, uključenog u čl. 11. Ugovora o EU.

Naglašeno je da je Europa nekad bila kontinent rata, a danas je kontinent mira. Za mir i toleranciju se treba zalagati; treba obraniti civilni prostor, demokraciju, poštivanje ljudskih prava i europskih vrijednosti. Treba zajedno raditi na okolišnim i tehnološkim izazovima.

Više informacija o događanju moguće je naći ovdje.



Pisane vijesti | Europski gospodarski i socijalni odbor