ALMA program – program prekogranične mobilnosti

Slika /slike/resize_400x400_en-funded-by-the-eu-pos.png
Radi se o novoj inicijativi koja ima za cilj integriranja mladih u društvo pronalaženjem svojeg mjesta na tržištu rada. To se posebno odnosi na najugroženije među mladima u dobi od 18 do 29 godina koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja i nisu u sustavu obrazovanja odraslih (NEET).

Sudionicima se pruža kontinuirano mentoriranje, savjetovanje i podrška tijekom pripremne faze u matičnoj državi, u fazi mobilnosti koju se provodi u nekoj drugoj državi članici, te u fazi praćenja nakon povratka u matičnu državu kroz usmjeravanje sudionika za korištenje novostečenih vještina. Sudionike ALMA programa će se po povratku iz faze mobilnosti moći uputiti na korištenje MAPZ (mjere aktivne politike zapošljavanja).
 
Poziv je otvoren za prijavu organizacijama koje će u projektu djelovati kao organizacije koje će slati sudionike (mlade), te će snositi i sve troškove vezane uz sudionike.
 
Republika Hrvatska je predvidjela financiranje ALMA projekata iz nacionalne omotnice za ESF+, dok se u međuvremenu provodi zajednički EU poziv u vrijednosti 15 milijuna eura na koji se mogu javiti pravne osobe iz EU.
 
Poziv traje od 15. prosinca 2022. do 15. ožujka 2023.

Više informacija na stranici ALMA programa

Pisane vijesti