Analiza provedenih Poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Europskog socijalnog fonda

Slika /slike/programi EU.jpg

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske izradio je analizu stavova korisnika bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, koji su u ulozi nositelja proveli projekte ukupne vrijednosti 28,6 milijuna kuna.

Projekti su financirani iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. te provedeni u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnoga društva za lokalni razvoj” i „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga”.

Ured za udruge je pripremio upitnik za organizacije civilnoga društva koje su u razdoblju od prosinca 2014. do travnja 2016. godine provodile 71 projekt na području Republike Hrvatske.

Upitnik se sastojao od 58 pitanja podijeljenih u sedam poglavlja koja se odnose na kvalitetu informiranja potencijalnih prijavitelja o Pozivima, kvalitetu natječajne dokumentacije, kvalitetu radionica te predavača, izazove u provedbi projekata, način odabira partnera, održivost projekata te suradnju s tijelima u sustavu zaduženima za praćenje provedbe projekata.

Sve informacije dobivene od korisnika iz programskog razdoblja 2007. – 2013., kao i prethodnih pretpristupnih EU programa, bit će iskorištene u svrhu što kvalitetnije pripreme natječajne dokumentacije, kao i što učinkovitijih procedura praćenja provedbe projekata.

Izrađenu analizu možete pogledati ovdje.
       

Pisane vijesti