Poziv na predlaganje kandidata za članove Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast

Slika /slike/OGP logo - Low res jpeg.jpg

Odlukom Vlade od 20. travnja 2016. godine osnovan je Savjet inicijative Partnerstva za otvorenu vlast.

Osim pripreme i praćenja provedbe Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj, zadaća je Savjeta osigurati kontinuirani dijalog državnih tijela, organizacija civilnog društva, poslovnog sektora, akademske zajednice, medija i drugih predstavnika zainteresirane javnosti o unaprjeđenju standarda otvorenosti i transparentnosti tijela javne vlasti u Republici Hrvatskoj.
 
Prema Odluci Vlade, članove Savjeta čini i 6 predstavnika/ica organizacija civilnog društva i to iz reda udruga koje se bave pristupom informacijama i transparentnošću (dva predstavnika/ica), suzbijanjem korupcije (1 predstavnik/ica), djelovanjem za mlade (1 predstavnik/ica) te iz udruga poslodavaca u području promicanja informacijskih tehnologija (dva predstavnika/ica). Članove Savjeta iz redova organizacija civilnog društva bira Savjet za razvoj civilnog društva na temelju pristiglih kandidatura.
 
Pozivamo sve zainteresirane udruge da prijave svoje kandidate za članove (i zamjenike članova) Savjeta inicijative partnerstvo za otvorenu vlast, popunjavanjem Obrasca dostupnog na poveznici u nastavku.
 
Prijave je potrebno dostaviti najkasnije do 29. travnja 2016. godine na e-mail adresu: nemanja.relic@udruge.vlada.hr


Obrazac za prijavu

Pisane vijesti