​CERV program predstavljen u Pazinu

  • Slika /slike/CERV/IMG-3437.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

17. siječnja 2022. održana je informativna sesija CERV programa.

Ured za udruge kao Nacionalna kontakt točka CERV programa predstavio je 17. siječnja 2022. u pazinskom Spomen domu program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV).

Skup je otvorila Suzana Jašić, gradonačelnica Pazina, koja je u uvodnom obraćanju potaknula okupljene da istraže mogućnosti koje CERV program nudi i prijave svoje projekte, osobito s obzirom da su postupci prijave i provedbe jednostavniji od decentraliziranih programa.

Osnovna obilježja CERV programa, njegovu strukturu i trenutno otvorene natječaje ispred Nacionalne kontakt točke predstavila je Saša Šegrt. Izlaganje i prezentacija uključili su i poveznice na različite dokumente, materijale i stranice s detaljnim uputama o postupcima prijave, koji potencijalnim prijaviteljima mogu biti korisni u pripremi i razradi njihovih projektnih ideja. Okupljeni predstavnici lokalne samouprave, javnih ustanova, udruga, zaklada i ostalih neprofitnih organizacija iz Pazina, Poreča, Pule i drugih mjesta Istarske županije imali su brojna pitanja oko načina prijave, tumačenja uvjeta pojedinih natječaja i načelne usklađenosti svojih ideja s pojedinim segmentima Programa, te iskazali interes za sudjelovanjem u programu.

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, transparentnosti i dobrom upravljanju.

Ured za udruge Vlade RH djeluje kao Nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužena za informiranje i educiranje o Programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata. 

Pisane vijesti | Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)