Poziv za iskaz interesa za uključivanje lokalnih/područnih jedinica u Partnerstvo za otvorenu vlast

Slika /slike/FGqFV2yXwA0qD2U.jpeg

Partnerstvo za otvorenu vlast je objavilo Javni poziv za prijavu novih lokalnih članova zainteresiranih za pridruživanje Inicijativi te se u 2022. godini planira proširenje s do 50 jedinica lokalne samouprave (županije, gradovi, općine i druge razine administracije iz zemalja članica). 

Lokalne vlasti najbliže su svojim građanima i zadužene su za pružanje osnovnih javnih usluga te je upravo zbog toga 2016. godine pokrenut "Open Government Program Local" - program pridruživanja lokalnih jednica samouprave Partnerstvu za otvorenu vlast (POV), s ciljem izgradnje partnerstva između lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva kako bi lokalne samouprave učinila otvorenijima, inkluzivnijima, participativnijima i odgovornijima prema svojim građanima. Više o inovacijama koje se događaju na lokalnoj razini globalno možete saznati na stranicama POV-a.
 
Nakon formalnog pridruživanja Inicijativi te završetka programa osposobljavanja, novi članovi će morati razviti i implementirati Akcijski plan za provedbu Partnerstva za otvorenu vlast na lokalnoj razini, pratiti njegovu provedbu i napredak te sudjelovati u aktivnostima razmjene iskustava. Pojedinosti o odgovornostima i procesu uključivanja i sudjelovanja novih članova mogu se pronaći u Open Government Partnership Local Handbook.

Pridruživanje lokalnih jedinica Partnerstvu za otvorenu vlast uključuje brojne prednosti za različite dionike u procesu, a detaljnije informacije o tome možete pronaći u brošuri Open Government Partnership Local.

Prijave su otvorene do 16. ožujka 2022. godine, a više informacija o samom Javnom pozivu možete pronaći na POV objavi Javnog poziva, kao i o pocesu prijave na Javni poziv.
Također, dodatne informacije svi zainteresirani mogu saznati i putem kontakata Ureda za udruge, kao kontakt točke inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Hrvatskoj.
 

Pisane vijesti | Partnerstvo za otvorenu vlast