Imenovanja predstavnika udruga u savjetodavna tijela posredstvom Savjeta za razvoj civilnog društva

Slika /slike/1. pravo na pristup.jpg

Poziv za predlaganje kandidata iz redova udruga za tri savjetodavna tijela.

1) Imenovanje člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na prijedlog udruga nezaposlenih
 
Sukladno članku 66. stavku 2. Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti (Narodne novine, broj: 80/08, 121/10, 25/12, 118/12, 12/13, 153/13) te članku 19. stavku 2. Statuta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, članove Upravnog vijeća Zavoda imenuje Vlada Republike Hrvatske, od kojih jednog člana na prijedlog udruga nezaposlenih. Budući da trenutni mandat članovima vijeća ističe 05.04.2016. potrebno je dostaviti prijedlog novog člana Vijeća iz redova udruga.
 
2) Imenovanje kandidata za zamjenika člana Odbora za novčane naknade žrtvama kaznenih djela
 
Odredbom članka 17. Zakona o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela propisano je da o pravu na naknadu Odlučuje Odbor za novčane naknade žrtvama kaznenih djela, koji čine predsjednik i četiri člana. Svakog člana i predsjednika člana u slučaju spriječenosti zamjenjuje jedan od dva zamjenika. Nadalje, jedan od članova Odbora je predstavnik civilnog društva iz područja zaštite žrtava kaznenih djela. S obzirom da je dosadašnjih zamjenik iz redova udruga g. Mladen Stojanović obavijestio Odbor da više nije član Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, razriješen je funkcije te je potrebno izabrati zamjenika člana Odbora za novčane naknade žrtvama kaznenih djela.
 
3) Nominacija članova za Odbor za praćenje (MC) - Program prekogranične suradnje INTERREG Slovenija – Hrvatska 2014.-2020.
 
 Sukladno članku 48., stavak 1. „Država članica odlučuje o sastavu odbora za praćenje pod uvjetom da odbor za praćenje sačinjavaju relevantni predstavnici vlasti država članica i posredničkih tijela te predstavnici partnera iz članka 5.“
Program prekogranične suradnje INTERREG Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020. odobren je 1. listopada 2015. godine te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ljubazno moli za prijedlog imenovanja jednog člana u savjetodavnoj funkciji kao zamjene člana Ureda za udruge u Odboru za praćenje spomenutog programa, predstavnika organizacija civilnog društva iz područja zaštite okoliša.


Molimo sve zainteresirane da do 31. ožujka 2016. putem obrazaca u privitku dostave svoje prijedloge. Prijedlozi se dostavljaju članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga iz pojedinih područja. Popis članova Savjeta pronađite ovdje.

O prijavljenim kandidatima, glasat će članovi Savjeta za razvoj civilnoga društva, a rezultati će biti objavljeni na web stranici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Obrazac - prijava kandidata za člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na prijedlog udruga nezaposlenih

Obrazac - prijava kandidata za zamjenika člana Odbora za novčane naknade žrtvama kaznenih djela

Obrazac - prijava kandidata za člana za Odbora za praćenje (MC) - Program prekogranične suradnje INTERREG Slovenija – Hrvatska 2014.-2020.

Pisane vijesti