Izaslanstvo predstavnika vlade i parlamenta Republike Irak u posjetu Uredu za udruge

Izaslanstvo predstavnika Federalne uprave za udruge iračke Vlade i Odbora za civilno društvo iračkog Parlamenta u jednotjednom je studijskom posjetu Republici Hrvatskoj u svrhu razmjene iskustava s državnim tijelima Republike Hrvatske na području stvaranja institucionalnog okvira za podršku razvoju civilnog društva. Studijski posjet se organizira u sklopu projekta kojeg financira Europska unija,  a provode Ured UN-a za projektne usluge (UNOPS) i Europski centar za neprofitno pravo (ECNL), a podršku u organizaciji posjeta pružaju udruga GONG i Vladin Ured za udruge.

Ravnatelj Ureda za udruge Igor Vidačak predstavio je iračkom izaslanstvu osnovne prioritete Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva do 2016., glavne sastavnice institucionalne strukture za suradnju države i organizacija civilnog društva, kao i sustav javnog financiranja projekata i programa od interesa za opće dobro.
 
     
 
 
 
 
Suradnja sa državnim tijelima Republike Irak uklapa se u niz aktivnosti razmjene iskustava na području razvoja civilnog društva koje provodi Vladin Ured za udruge s ciljem doprinosa provedbi Nacionalne strategije razvojne suradnje Republike Hrvatske.
 
                                     
 
       


Pisane vijesti