Javna rasprava o ulozi civilnoga društva u području zaštite okoliša i održivog razvoja

  • Slika /slike/Beograd, ožujak 2016, Vesna.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vesna Lendić Kasalo prisustvovala je javnoj raspravi o ulozi civilnoga društva u području zaštite okoliša i održivog razvoja održanoj u Narodnoj skupštini Republike Srbije 22. ožujka 2016.

Raspravu je organizirao Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Europu - REC, u suradnji s Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, a uz financijsku podršku Švedske međunarodne agencije za razvoj i suradnju (SIDA).

O hrvatskoj praksi i ulozi civilnoga društva u području zaštite okoliša i održivog razvoja govorili su Vesna Lendić Kasalo iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Goran Momčilović iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Enes Ćerimagić iz Zelene akcije.

Hrvatska iskustva u stvaranju poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva redovito su predmetom zanimanja zemalja jugoistočne Europe i šire, a djelatnici Ureda za udruge sudjeluju u nizu događanja izvan Hrvatske radi razmjene znanja i iskustava u vezi s potporom razvoju i jačanju civilnoga društva.

Pisane vijesti | Međunarodna i razvojna suradnja