Javni natječaj za sudjelovanje u promotivnom video spotu za promicanje vidljivosti manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2018

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/shutterstock_109545011_cr.jpg

Predstavite rad svoje udruge i pojavite se u video spotu za Dane otvorenih vrata udruga 2018.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske poziva udruge koje žele promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2018., da se prijave na javni natječaj za sudjelovanje u promotivnom video spotu za promicanje vidljivosti manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2018. na HRT-u i društvenim mrežama.
 
Sve udruge zainteresirane za sudjelovanje u izradi promotivnog video spota, pozivamo da u kratkom video klipu predstave rad svoje udruge, članove i/ili aktivnosti koje udruga provodi. Najzanimljiviji i najoriginalniji video klipovi će ući u finalnu obradu u izradi promotivnog video spota za potrebe najave Dana otvorenih vrata udruga 2018. na HRT-u i društvenim mrežama.
 
Promotivni video spot u trajanju od 30 sekundi prikazivat će se u medijima, a promotivni video u trajanju od 120 sekundi koristit će se za promociju na web stranicama https://www.udruge.hr/ i https://udruge.gov.hr/  i Facebook stranici Dani otvorenih vrata udruga.
Smjernice za izradu video klipova:
 
  • Video se mora snimati u landscape položaju (položeno/ vodoravno),  nikako ne snimati uspravno
  • Video se može se snimati mobitelom ili fotoaparatom ili kamerom
  • Video se može se snimati uz pomoć selfi štapa ili iz ruke ili neki drugi način
  • Maksimalno trajanje video klipa je 90 sec
  • Ukoliko se video snima u interijeru, treba se pobrinuti da ima dovoljno svjetla.
  • Ukoliko se video snima na otvorenom, treba paziti da vjetar ne pokvari ton videa
  • Cilj video klipova je predstavljanje udruge u 90 sec sa stajališta udruge (predložene teme: o nama, cilj djelovanja udruge, aktivnosti, gdje se nalazimo, poziv na Dane otvorenih vrata udruga). Želja je da se udruge predstave na što maštovitiji način, snimanjem svoje djelatnosti, opisivanjem sebe u formi intervjua ili pričanjem anegdota, drugim riječima u njihovom prirodnom okruženju.

Kako se prijaviti:
  • Rok za prijavu na natječaj traje do 22. travnja 2018. do 23:59 sati.
  • Video klip se postavljana na vlastiti Facebook udruge koja se prijavljuje na natječaj, uz obavezno označavanje Dani otvorenih vrata udruga (Facebook profil: Dani otvorenih vrata udruga; @DaniUdruga) uz obavezno slanje na email dovu@udruge.vlada.hr  Jumbo mailom ili We Transferom.
 
 
Odabir video klipova koji će ući u izradu promotivnog video spota, obavit će povjerenstvo Ureda za udruge u suradnji s redateljem Andrejom Korovljevom.
 
Udruge čiji video klipovi će se koristiti u izradi promotivnog video spota, biti će nagrađeni za svoj trud jednom objavom na Facebook stranici Dani otvorenih vrata udruga pod naslovom „Udruga u fokusu“ u periodu od 7. svibnja do 23. svibnja 2018. u sklopu informiranja javnosti o nadolazećoj manifestaciji.
 

Pisane vijesti