Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga 2020.“

Slika /slike/shutterstock_301019072_cr.jpg

Prijavite se i osvojite sredstva i podršku PR stručnjaka za promociju vaših projekata.

Javni poziv
„Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga 2020.“
Tema poziva: „Lokalni razvoj“
Datum objave: 20. srpnja 2020.
Rok za dostavu prijava: 4. rujna 2020.
 
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, poziva udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2020., a provode aktivnosti kojima se promiče održivi razvoj kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnoj zajednici, da se prijave na Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“.

Ovim Javnim pozivom želi se promovirati lokalni razvoj kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnim sredinama. Lokalni razvoj usmjeren je na poboljšanje kvalitete života lokalnog područja, razvijanje i očuvanje lokalnih vrijednosti kroz suradnju širokog kruga dionika. Organizacije civilnoga društva (OCD) su važni akteri demokratskog društva, te često pronalaze najbolja rješenja za probleme lokalnih zajednica jer poznaju i uzimaju u obzir lokalne potrebe i interese, rade na izgradnji povjerenja, jačanju sudjelovanja građana, društvenih mreža i podrške te izgradnji dobrih odnosa u zajednici.

Aktivnosti kojima će se putem Javnog poziva pružiti komunikacijska podrška moraju se provoditi u razdoblju između 1. listopada do 31. prosinca 2020. godine, a udruge koje se prijavljuju na Javni pozivu moraju sudjelovati na Danima otvorenih vrata udruga 2020.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), u suradnji s agencijama za odnose s javnošću (­­Light komunikacije, Abeceda komunikacije) dodijelit će dvjema udrugama stručnu komunikacijsku podršku savjetnika mentora za odnose s javnošću u osmišljavanju i provedbi medijskih i komunikacijskih planova za promociju društveno korisnih aktivnosti koje provode udruge.

Za svaku udrugu osigurana je stručna podrška i financiranje troškova izrade promotivnih materijala i oglašavanja društveno korisnog programa udruge. U sklopu Javnog poziva financirat će se aktivnosti promocije vidljivosti rada udruge u svrhu jačanja komunikacijskih kapaciteta udruge i promocije društveno korisnih aktivnosti. Ured za udruge dodijelit će dvije financijske podrške u iznosu od po 30.000,00 kuna.

 Kriteriji za dodjelu nagrade:
  • doprinos aktivnosti općem dobru
  • promicanje lokalnog razvoja
  • inovativnost planiranih aktivnosti
  • izvedivost i zaokruženost predloženog projekta
  • održivost projekta
  • udruga aktivno promovira svoje redovne aktivnosti u okviru manifestacije 'Dani otvorenih vrata udruga'
 
Kada i kako se prijaviti?
Na Javni poziv prijavljuje se do zaključno 4. rujna 2020. dostavom popunjenih obrazaca koji su sastavni dio Uputa za prijavitelje na e-mail adresu: dovunagrada@udruge.vlada.hr .
Upiti vezani za Javni poziv mogu se slati na e-mail adresu: dovunagrada@udruge.vlada.hr

Upute za prijavitelje preuzmite ovdje.

Obrazac za prijavu preuzmite ovdje.

Obrazac proračuna preuzmite ovdje.

Obrazac izjave o financiranim projektima preuzmite ovdje. 



 

Pisane vijesti