Javni poziv za predlaganje predstavnika organizacija civilnoga društva za članove Radne skupine za izradu novog Zakona o otocima

Slika /slike/mljet_otoci.jpg

Rok za isticanje kandidata je srijeda  11. rujna 2024.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osniva Radnu skupinu za izradu Prijedloga zakona o otocima.
Osnovni zadatak radne skupine je  provođenje postupka procjene učinaka propisa i izrada nacrta prijedloga Zakona o otocima te pružanje pomoći stručnom nositelju pri izradi svih propisanih dokumenata u navedenom postupku.

Sukladno traženju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potrebno je predložiti  tri predstavnika organizacija  civilnog društva u svojstvu člana/ice i zamjene člana/ice  koji  se bave otočnim razvojem, a koji bi obzirom na područje djelovanja i  ciljeve rada svoje organizacije mogli pridonijeti radu na navedenom propisu te operativno sudjelovati u radu radne skupine s ciljem pružanja stručnog znanja u procesu izrade.

Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da zaključno s datumom 11. rujna 2024. putem obrasca dostave prijedloge kandidata za članove Radne skupine za izradu Prijedloga zakona o otocima.

Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu:

savjet@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.
 
 
Obrazac za prijavu

Pisane vijesti