Javno savjetovanje o nacrtima ključnih elemenata Poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

Slika /slike/javna rasprava.jpg

Ured za udruge pokrenuo je javno savjetovanje o nacrtima ključnih elemenata dvaju Poziva na dostavu projektnih prijedloga namijenjenih organizacijama civilnoga društva.

Savjetovanje se odnosi na nacrt ključnih elemenata Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj kao doprinos ekonomskoj i društvenoj koheziji“ i „Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj“. Pozivi se provode u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije.

Cilj Poziva „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj kao doprinos ekonomskoj i društvenoj koheziji“ je promicanje doprinosa civilnoga društva ekonomskoj i društvenoj koheziji putem obrazovanja za održivi razvoj. Doprinos civilnoga društva bit će osnažen kroz partnerstvo s javnim obrazovnim ustanovama što će pridonijeti većoj angažiranosti i vlasništvu nad projektnim rezultatima te stvaranju prilika za poticanje inovacija i izvaninstitucionalnog učenja. Financirat će se aktivnosti usmjerene djeci i mladima te članovima njihovih obitelji, povezane s unapređenjem njihovih znanja i vještina o održivom razvoju. Savjetovanje je dostupno ovdje.

Cilj Poziva „Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj“ je unaprijediti ekonomski i društveni razvoj na lokalnim razinama u Hrvatskoj kroz povećanu suradnju i partnerstvo hrvatskih i švicarskih institucija, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te organizacija civilnoga društva. Financirat će se aktivnosti razmjene informacija, prijenosa znanja i iskustava i najbolje prakse između dviju država u području održivog razvoja. Savjetovanje je dostupno ovdje.

Oba savjetovanja otvorena su do 30. srpnja 2017.

 

Pisane vijesti | Švicarsko-hrvatski program suradnje