Nacionalna zaklada - Godišnji izvještaj o radu u 2006. godini

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva je 31. ožujka 2007. godine uputila Vladi Republike Hrvatske i Hrvatskom saboru Godišnji izvještaj o radu u 2006. godini, koji je i predstavljen na konferenciji za novinare 24. travnja 2007. godine.
Izvještaj sadrži pregled rada, postignuća i novosti u poslovanju Nacionalne zaklade, pregled programa koje Zaklada provodi, račun prihoda i rashoda za 2006. godinu te popis svih financiranih inicijativa, projekata, institucionalnih potpora, višegodišnjih potpora, istraživanja, neprofitnih medijskih projekata, te popis financijskih potpora za jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva na lokalnoj i regionalnoj razini, popis odobrenih potpora za razvoj volonterstva, popis projekata odobrenih u okviru programa CARDS i popis sudionika Programa informiranja i izobrazbe o EU.

Ukupno je odobreno 195 potpora, 36 projekata suradnje i 3 sporazuma za nove partnerske inicijative za razvoj demokracije, kao i sudjelovanje u višemjesecnom edukativnom Programu izobrazbe i informiranja o EU za 25 predstavnika/predstavnika udruga iz Hrvatske. Također je u sklopu višegodišnjih potpora financirano njih 79. Dakle, ukupno je za programe i projekte, institucionalne i višegodišnje potpore,te edukativne programe i međunarodnu suradnju organizacijama civilnog društva i građanske inicijative uloženo 31.348.906, 63 kuna.

Govoreći o postignućima i novim projektima Nacionalne zaklade u 2006. godini, potrebno je naglasiti da je pokrenut projekt IMPACT Europskog centra za međusektorsku suradnju te je započeo proces decentralizacije financijskih potpora i regionalnog razvoja, uvedena je nagrada "Škola prijatelj zajednice" za najinovativnije volonterske inicijative učenika osnovnih škola. Nakon višemjesečnog praćenja sustava upravljanja procesom financiranja projekata organizacija civilnoga društva, Nacionalnoj zakladi dodijeljen je međunarodni certifikat HRN ISO 9001:2000 za upravljanje financijskim potporama.

Pisane vijesti