Najava javne tribine i radionice: Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?

Slika /slike/EzG_vizual.Interaktivna radionica u Zadru_svibanj 2017.jpg

Ured za udruge Vlade RH s Deskom Kreativne Europe, platformom CROSOL i Rijeka EPK 2020, organizira javnu tribinu i radionicu u sklopu programa Europa za građane 2014-2020

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s partnerima- Deskom Kreativne Europe, platformom CROSOL i Rijeka EPK 2020, organizira javnu tribinu i radionicu pod nazivom Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?, u sklopu programa Europa za građane 2014-2020, koja će se održati u utorak, 12. veljače 2019. godine, u Rijeci, u prostoru RiHub, Ul. Ivana Grohovca 1/a, od 11.00 – 15.00 sati.

Svrha tribine i radionice je potaknuti širu raspravu građana o definiranju prioriteta i poruka Republike Hrvatske kojima se želi prezentirati u siječnju 2020., kada započinje s predsjedavanjem Vijećem Europske Unije i Rijeka postaje Prijestolnica kulture. U ulozi domaćina možemo kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja. Kakav doprinos Republika Hrvatska želi dati kulturnom i političkom kontekstu Europske unije? Hoćemo li u tome uspjeti?  Što točno znači predsjedati EU? Koje teme mi građani smatramo važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja? U istom kontekstu, koje su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i JLPS-a u sklopu programa Europa za građane i Kreativna Europa?

Program događanja dostupan je u ovdje, a prijavu je moguće izvršiti isključivo popunjavanjem online prijavnice najkasnije do petka, 8. veljače 2019. godine, nakon čega će biti poslana potvrda sudjelovanja. Troškove prijevoza i eventualnog smještaja snose sudionici, dok Ured za udruge Vlade RH s partnerima osigurava materijale i osvježenja tijekom događanja. Kontakt za dodatne informacije: europazagradane@udruge.vlada.hr  , 01/45 99 810.

Veselimo se Vašem dolasku!Pisane vijesti