Najava radionice Kreativni građani, Zagreb 3.10.2018.

Slika /slike/EzG_Kreativni građani_bijelo_fin.png

Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i Kontakt točka programa Europa za građane pri Uredu za udruge Vlade RH organiziraju događanje pod nazivom Kreativni građani.

Riječ je o radionici koja će se održati 3. listopada 2018. godine, u Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, s početkom u 10 sati. Program radionice možete preuzeti ovdje. Sudionici će moći saznati osnovne informacije o dva programa Unije: Kreativna Europa i Europa za građane, a nakon uvodnog informativnog dijela, prisutni će biti upoznati s dva primjera prakse iz svakog programa:
  1. United in Culture in EU - KUD Anka Ospuh iz Ludbrega, i
  2. Adriatic Intergenerational Debate to Face Euroscepticism - Općina Svetvinčenat iz programa Europa za građane;
  1. Make it new, Kulturni centar Travno, i
  2. The colective domain of cultural memory, Slobodne veze, udruga za suvremene umjetničke prakse iz programa Kreativna Europa.

Poveznica projekata o kojima će biti riječi je kulturna baština, koja se kroz projekte obrađuje u širem smislu riječi: od kulturno-umjetničkog, preko društvenog do političkog konteksta. Potom će, radom u grupama, voditeljice radionice usmjeravati razvoj projektnih ideja kako bi se propitale mogućnosti i usmjerila razmišljanja prisutnih na neki od dvaju programa.

Cilj ovog susreta je informiranje o mogućnostima financiranja, promišljanje projektnih ideja te umrežavanje organizacija koje se bave spomenutim temama. Budući da je broj sudionika ograničen, za sudjelovanje na radionici potrebna je isključivo elektronska prijava putem Google prijavnice, najkasnije do utorka, 2. listopada 2018., do 12h, nakon čega će biti poslana potvrda sudjelovanja. Više informacija o programima Unije - Europa za građane i Kreativna Europa možete pronaći na sljedećim web stranicama: europazagradane.hr i deskkultura.hr

 



Stranica