Objavljena četiri natječaja za rok 1. ožujka 2018.

Slika /slike/banneri/EzG_vizual.jpg

EACEA raspisala natječaj za četiri mjere programa Europa za građane te objavila novi Programski vodič za 2018. godinu

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) objavila je natječaj u sklopu programa Europa za građane 2014-2020 za sve cjeline: 1. Europsko sjećanje te 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje koji uključuje mjere: 2.1. Bratimljenje gradova, 2.2. Umrežavanje gradova te 2.3. Projekte civilnog društva, a čiji je krajnji rok za prijavu 1. ožujka 2018. do 12 sati.

Uvjete natječaja, više informacija i detalja oko prijava za pojedinu mjeru možete pronaći ovdje.

Također, Agencija je objavila i novi Programski vodič za 2018. godinu u kojem su uvedene neke izmjene u odnosu na prošlu godinu, između kojih valja izdvojiti:
  1. ukupni budžet programa za razdoblje 2014-2020 uvećan je sa 185.468.000  na 187.718.000 eura,
  2. pojednostavljen je obrazac za procjenu projektnih prijedloga te mu je dodana nova stavka „use of innovative channels of e-participation“  pa će se od sada bodovati i korištenje društvenih mreža i općenito korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija za diseminaciju rezultata projektnih aktivnosti,
  3. kao i do sada, predfinanciranje za mjeru bratimljenja gradova ne postoji, ali iznos predfinanciranja za ostale mjere je izmijenjen sa „do maksimalno 50%“ na „40-60% iznosa zatraženih financijskih sredstava“.
  4. paušalni iznosi za pojedine aktivnosti u sklopu projekta su uvećani (tablice u annexu 2),
  5. u cjelini Europsko sjećanje će se od sada davati prednost projektima koji će biti usmjereni na mlađe generacije.

Službenu verziju Programskog vodiča koja je na engleskom jeziku te u kojoj možete pronaći navedene izmjene i detalje oko kriterija prijave, možete pronaći ovdje. Hrvatska verzija programskog vodiča možete preuzeti ovdje.



Pisane vijesti