Održan drugi sastanak EU-RH Zajedničkog savjetodavnog odbora, 5. listopada 2007., Split

Drugi sastanak EU-RH Zajedničkog savjetodavnog odbora, koji predstavlja zajedničko tijelo između Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) i Republike Hrvatske održan je 5. listopada 2007. godine, u Splitu.
 
Odbor je osnovan u veljači ove godine sa svrhom uspostavljanja dodatnog institucionalnog oblika dijaloga tijela EU-a i Hrvatske, kao države kandidatkinje, poticanje javnih rasprava o posljedicama članstva u EU, te općenito doprinos jačanju civilnog društva. Odbor čine po šest predstavnika iz Europske unije i šest predstavnika iz Hrvatske (poslodavci, sindikati i ostale organizacije civilnog društva).
 
Državna tajnica za europske integracije, gđa Marija Pejčinović Burić zahvalila je na podršci koju EGSO pruža Hrvatskoj na svom putu pristupanja Europskoj uniji, te je istaknula da će ulazak RH u punopravno članstvo, kao 28. članice, omogućiti Hrvatskoj još bolji prosperitet i razvoj, ali i zasigurno, pridonijeti razvoju stabilnosti na europskom kontinentu.
 
Sastanku je nazočio i g Dimitris Dimitriadis, predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora čime je htio ukazati na važnost koju EGSO pridaje ovom Odboru i, također, osobno podržati proces ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.
 
Predstavljanjem izvješća o RH «Hrvatska na putu pristupanja", svoju podršku ulasku RH u Europsku uniju 2009. godine dala je i Anne-Marie Sigmund, supredsjedateljica Zajedničkog savjetodavnog odbora sa strane EGSO-a i bivša predsjednica toga tijela. Supredsjedateljica Odbora sa hrvatske strane, Lidija Horvatić, ujedno i direktorica Odjela međunarodne suradnje u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, također se obratila skupu.
 
 
Ovdje možete preuzeti:
Mišljenje o Hrvatskoj na putu pristupanja
Osvrt na Drugi sastanak Zajedničkog odbora (pripremila Lidija Pavić Rogošić)
Izvještaj Poduzetništvo i industrijska politika (pripremila Ana Milićević Pezelj, SSSH)


Pisane vijesti