Održan Međunarodni tjedan civilnog društva 2019. (ICSW): Moć zajedništva

Slika /slike/ICSW 2019m.png

U Beogradu je od 8. do 12. travnja 2019. godine održan Međunarodni tjedan civilnog društva u organizaciji međunarodne mreže CIVICUS

U organizaciji međunarodne mreže CIVICUS, a u suradnji s Građanskim inicijativama i Balkans Civil Society Development Network, više od 900 predstavnika i predstavnica organizacija civilnoga društva, aktivista, predstavnika institucija i građana okupili su se na Međunarodnom tjednu civilnog društva u Beogradu kako bi osmislili načine na koje pojedinci i organizacije širom svijeta mogu zajedno raditi na zaštiti prostora za civilno društvo te pomogli u osiguranju održivosti civilnog društva na lokalnoj i globalnoj razini.

Na događanju su sudjelovale i predstavnice Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, ravnateljica Helena Beus i savjetnice u Vladinom uredu Darija Marić i Milana Romić. 

Na konferenciji "Moć zajedništva", koja je uključivala 30 panela i trajala od 8. do 12. travnja 2019., raspravljalo se o sljedećim temama: 
  • Kako se boriti protiv sužavanja prostora za civilno društvo;
  • Kako koristiti podatke, tehnologije i on-line aktivizam; 
  • Kako graditi mostove koji jačaju saveze, stvaraju solidarnost i olakšavaju zajedničku akciju civilnog društva na globalnom nivou;
  • Kako izgraditi i održavati kolektivni ujecaj;
  • Što možemo naučiti od suvremenih građanskih pokreta i kako osigurati da građani budu nositelji promjena.

Predstavljeno je i nekoliko međunarodnih kampanja od kojih izdvajamo inicijativu Freedom Runner

Više o Međunarodnom tjednu civilnog društva pogledati ovdje
 

Pisane vijesti