Održan trodnevni interaktivni edukativni program za mlade "Otvorena klima"

  • Slika /slike/75adc39b-ea28-40d8-9fde-b6259cd098e7.jpg
  • Slika
  • Slika
Ured za udruge je u veljači 2020. godine kao partner, zajedno s Uredom Povjerenika za informiranje, Veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Impact House i drugim partnerima sudjelovao u trodnevnom interaktivnom edukativnom programu za mlade "Otvorena klima".

„Otvorena klima“ je digitalni policy lab na kojem su mladi od 14 do 30 godina iz cijele Hrvatske imali mogućnost raditi s preko 20 hrvatskih i europskih stručnjaka i tako utjecati na donositelje odluka. Tijekom edukacije mladi su učili vještine kao što su online istraživanje, provjera podataka i informacija, pripovijedanje (storytelling), izrada rješenja za javne politike, zagovaranje i lobiranje, te timski rad i umrežavanje.

Cilj edukacije je bio da mladi istraže kako se rješenja koja smatraju važnima i dobrima za ograničenja globalnog zagrijavanja mogu integrirati u javne politike Republike Hrvatske te da to učine u razgovoru s donosiocima odluka.

Predstavnik Ureda za udruge je mladima predstavio inicijativu Partnerstvo za otvorenu vlast i mjere vezene za otvorene podatke, transparentnost i otvaranje javne uprave prema građanima koje se provode u okviru Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj.

Više informacija o događanju dostupno je na sljedećim poveznicama:

Pisane vijesti | Partnerstvo za otvorenu vlast