Održana studijska posjeta Argentini i Urugvaju te gradu Buenos Airesu

Slika /slike/IMG_2095.JPG

Ured za udruge je kao kontakt točka Partnerstva za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj od 9. do 13. ožujka 2020. godine sudjelovao u studijskoj posjeti Argentini i Urugvaju te gradu Buenos Airesu – aktivnim članovima Partnerstva za otvorenu vlast.

Studijski posjet su organizirali Partnerstvo za otvorenu vlast (OGP) i Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) za predstavnike vlade i stručnjake iz institucija javne uprave iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije i Hrvatske. Na studijskoj posjeti sudjelovala je predstavnica Ureda za udruge Vlade RH.

Studijska posjeta je za cilj imala povećati svijest o pitanjima otvorene vlasti i otvorenih podataka te pružanja javnih usluga, ali i razmjeniti iskustva o vladinim reformama u području otvorene vlasti u različitim zemljama te prikupiti i ojačati postojeće resurse i potencijale za suradnjom ​​sa širom globalnom zajednicom otvorenih podataka. S obzirom da su sudionici iz zemalja regije, između ostalog, bili i članovi radnih skupina za izradu akcijskih planova za predstojeće razdoblje, ovaj studijski posjet je bio i prilika za razmjenu ideja, iskustava i inspiracija za potencijalne reforme kroz novi ciklus provedbe mjera i aktivnosti u okviru akcijskih planova zemalja koje su sudjelovale u studijskoj posjeti.

Domaćini studijske posjete – Vlada Republike Argentine, koja trenutno supredsjeda Partnerstvom za otvorenu vlast te Vlada Istočne Republike Urugvaj i predstavnici Grada Buenos Airesa kao uspješnog primjera lokalne zajednice članice Partnerstva za otvorenu vlast, imaju brojne uspjehe, iskustva i dobre prakse iz kojih se može učiti, a neki od njih mogu se pronaći u primjerima na sljedećim poveznicama:

Argentina:  
Urugvaj:  
Buenos Aires:  

Pisane vijesti | Partnerstvo za otvorenu vlast