Održana 3. sjednica Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast

  • Slika /pics/POV/DSC_0552.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Na sjednici, kojom je predsjedavala predsjednica Savjeta Andreja Metelko-Zgombić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, a koja je održana u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova 27. kolovoza 2018., članovi Savjeta su utvrdili prijedlog Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast za razdoblje od 2018. do 2020. godine skupa s rokovima njegove izrade te procedurom donošenja i provedbe, prije slanja Vladi RH na usvajanje.

Prisutne se ukratko informiralo o aktivnostima Partnerstva za otvorenu vlast na međunarodnoj razini koje su se događale u razdoblju od prošle sjednice Savjeta, s naglaskom na Summit Partnerstva za otvorenu vlast u Gruziji te najavom nadolazećih događanja u sklopu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast.

Savjet inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast savjetodavno je tijelo Vlade Republike Hrvatske čiji je cilj poticanje transparentnosti i otvorenosti rada tijela javne vlasti te uključivanja građana i civilnoga društva u oblikovanje javnih politika. Savjet okuplja predstavnike tijela javne vlasti, organizacija civilnoga društva, poslovnog sektora, akademske zajednice te medija.

Ovaj saziv je treći saziv Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast čija je Republika Hrvatska članica od 2011. godine. Više o inicijativi možete pronaći ovdje.  

Pisane vijesti | Partnerstvo za otvorenu vlast